Yazıcı, 11. si Düzenlenen Yılın Yıldızları Ödül Törenin'e Katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü tarafından organize edilen ''11. Yılın Yıldızları Ödül Töreni''nde yaptığı konuşmada Bakan Yazıcı, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Türkiye'de önemli bir yeri bulunduğunu söyledi.

11 Ocak 2013

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü tarafından organize edilen ''11. Yılın Yıldızları Ödül Töreni''nde yaptığı konuşmada Bakan Yazıcı, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Türkiye'de önemli bir yeri bulunduğunu söyledi.
 

 
''Türk Milleti olarak bizim en büyük zenginliğimiz kardeşliğimizdir. Hiçbir ayrım yapmadan, mezhepsel ayrım yapmadan, etnik ayrıma düşmeden insan olarak birbirimizi sevmeliyiz'' diyen Bakan Yazıcı''Ben İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okudum. O dönemdeki dostlarımız, arkadaşlarımız bugün bu üniversitede, diğer üniversitelerde yönetici olan, ülkenin yönetiminde sorumluluk üstlenen, iş hayatında Türkiye'nin lokomotifi olan öncü görevler yapan kişiler… Geriye dönüp baktığımızda, 1911 yılında Kondüktör Mektebi Alisi ismiyle kurulmuş ve gelişme süreci içinde bugün ISO 9001 prestijli ödülünü tam tekmil olarak alan tek üniversite'' dedi.


Üniversiteleri bilginin aktarıldığı yerler değil, daha çok bilginin ve bilgi üretmenin metotlarının öğretildiği yerler olduğunu belirten Yazıcı, üniversite öğrencilerine şu tavsiyelerde bulundu:
''Siz bizim yaşımıza gelip de geriye dönüp baktığınızda yaptıklarınızdan değil, daha çok yapmadıklarınızdan, imkanınız olduğu halde yapamadıklarınızdan dolayı pişmanlık duyacaksınız. Onun için zamanınızı çok iyi değerlendirin. Çünkü bugünün dünyasında en önemli güç, bilgidir. İnsanlık için ne varsa her türlü nesneyi üreten bilgidir. Bu anlamda gençler olarak Türkiye'nin geleceğinde değil, bugünün Türkiye'sinde de varsınız. Görüşlerinizle, eleştirilerinizle, ortaya koyduğunuz tavırlarınızla, doğrudan yana ya da yanlışa tepki koyarak yol gösterici konumundasınız.
Şunu hiçbir zaman unutmayın, Türk Milleti olarak bizim en büyük zenginliğimiz kardeşliğimizdir. Hiçbir ayrım yapmadan, mezhepsel ayrım yapmadan, etnik ayrıma düşmeden insan olarak birbirimizi sevmeliyiz. Hiçbirimiz diğerini ötekileştirmemeli, fikirlerinden ötürü dışlamamalı. Beğenmediğiniz, karşı vaziyet aldığınız duruşlara karşı mutlaka sözünüzle mukabele etmelisiniz ve bu kanalı hiçbir zaman kapatmamalısınız. İletişim kanalı mutlaka açık olmalı.''
Mevlana Celaleddin Rumi'nin ''Testinin içinde ne varsa dışına o sızar'' sözünü hatırlatan Yazıcı, ''O halde, fırsat bu fırsat, bulunduğunuz bu sıralarda testinizi doğru bilgilerle, sevgiyle doldurun. Birbiriniz çok sevin. Sevgide kusurlu davranmayın. Sevginiz bol olsun. Çünkü sevmenin hiçbir maliyeti yok. İnsanlar birbirini sevmek için bir ödeme yapmak zorunda değil. O halde bu zengin kaynağı bolca kullanalım. Sevginiz bol, geleceğiniz aydınlık olsun'' ifadelerini kullandı.
-''Üniversite öğrencileri yanlış bir algıyla sadece sorun odaklı olaylarla anılıyor''-
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ise üniversitelerdeki öğrencilerin kamuoyunda yanlış bir algı oluşturularak sadece sorun odaklı olaylarla anıldığını ifade ederek, ''Azınlığın eylemleri çoğunluğun emeğini gölgelemekte ve bu durum kamuoyundaki üniversite öğrencisi algısını olumsuz yönde etkilemektedir. Öğrencilerimizin özgür iradeleriyle gerçekleştirdiği bu tür başarılı faaliyetleri ön plana çıkarmakta hepimize daha fazla sorumluluklar düşmektedir'' diye konuştu.
Üniversite gençlerinin ülkenin geleceğine yön verecek olan seçilmiş bireyler olduğunu dile getiren Yüksek, bugün gündemi takip eden gençlerin yarın gündemi belirleyeceklerini, bu nedenle gelecekle ilgili planlama yapan tüm kişi ve kurumların onların tercihlerine değer vermeleri ve iyi yorumlamaları gerektiğini söyledi.
Rektör Yüksek, Davutpaşa Kampüsü'nün çağdaş bir hale gelmesine verdiği destekten dolayı Bakan Yazıcı'ya şükranlarını sunduğunu sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından Rektör Yüksek, Bakan Yazıcı'ya plaket takdim ederken, Bakan Yazıcı da İşletme Kulübü Başkanı Erdem Durmaz'a plaket verdiği gecede, Boğaziçi Caz Korosu da bir performans sergiledi.