Yazıcı 2014 Yılı Yaş Çay Alım Kampanyası Açılış Töreninde Konuştu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ÇAYKUR Genel Müdürlüğünde düzenlenen, 2014 Yılı Yaş Çay Alım Kampanyası açılış töreninde konuştu.

09 Mayıs 2014


Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ÇAYKUR Genel Müdürlüğünde düzenlenen, 2014 Yılı Yaş Çay Alım Kampanyası açılış töreninde konuştu.

Çay deyince akla Rize'nin, Rize deyince de akla çayın geldiğini ifade eden Yazıcı, "AK Parti hükumetleri olarak 12 yıldan bu yana Türk çayının hem markalaşması hem de kalitesinin artması doğrultusunda çeşitli önlemler aldık. Ciddi, titiz ve hassas çalışmalar aralıksız sürmektedir" dedi.

Yazıcı, fiyatlandırma yaparken müstahsilin hakkını ödemek için bütçe imkanlarına baktıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Çünkü bütçe 77 milyonun hazinesidir. Türkiye'de insanların emeğini, kazanımlarını doğrudan doğruya etkileyen faktörlerin başında enflasyon gelir. Enflasyon ne kadar fazla ise cebinizden o kadar kaynağı harcıyorsunuz demektir. Çıtayı enflasyona göre ayarladık. Kesinlikle hiçbir alanda üreticiye yönelik fiyatlandırma yaparken enflasyonun altında fiyat vermiyoruz."

Çayın Türkiye'deki tarihi ile ile ilgili bilgi veren Yazıcı, "Çayın kalitesini arttırmak, marka haline getirmek için kararlıyız. Türkiye'nin çay ihracatını arttırmalıyız. Dünya çay pazarında Türk çayını kaliteli hale getirerek pazar payını arttırmalıyız. Ekim alanlarını kesinlikle genişletmemeliyiz. Organik çaya kesinlikle geçmeliyiz" dedi.

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu ise konuşmasında 2013 yılında, çay sektörü tarihinde devrim diyebilecekleri randevulu alım sistemini hayata geçirdiklerini ifade etti.