Yazıcı, “Anayasa Hazırlamak Millete Aittir. Devredilemez Bir Haktır”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 70. Mali Genel Kurulunda, Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

22 Mayıs 2014

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 70. Mali Genel Kurulunda, Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi. 
 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine yanıt veren Bakan Yazıcı, AK Parti iktidarı olarak 2002 yılından itibaren Türkiye'de her alanda değişim ve dönüşümü gerçekleştirirken, birey-devlet ilişkilerinin de çerçevesini yeniden belirlediklerini söyledi.

Dünyadaki varlıklar içerisinde en kutsalının insan olduğunu dile getiren Yazıcı, hükümet olarak bütün çalışmalarında insanı mutlaka dikkate aldıklarını ifade etti. 

Kamu yönetimi anlayışları açısından bakıldığında ise hukuk ve adaleti en üstün güç olarak gördüklerini anlatan Yazıcı, bu perspektiflerle ülkeyi yönetirken bir taraftan sosyal güvenliğin, bir taraftan ekonomik güvenliğin, bir taraftan da hukuksal güvenliğin temelini oluşturacak yasal düzenlemeleri yaptıklarını belirtti.

Yeni Anayasa Tartışmaları 
Anayasa değişikliği konusunda da değerlendirmelerde bulunan Yazıcı, anayasa hazırlamanın millete ait, devredilemez bir hak olduğunun altını çizdi. 

Türk milletinin ilk kez anayasa yapma hakkını kullanabileceği bir ortama kavuştuğunu anlatan Yazıcı, AK Parti olarak grup büyüklükleri oranında komisyona milletvekili gönderme imkânları bulunmalarına karşın bu haklarından vazgeçtiklerini hatırlattı. 

 "Milletin Kaynağını Artırmak İçin Projeler Ürettik"
Hükümet olarak hiç bir zaman milletin yüzünü kızartacak iş yapmadıklarını kaydeden Yazıcı, AK Parti hükümetleri ile milletin gündeminin her zaman örtüştüğünü söyledi. 

Popülizmi siyaset tarzı olarak asla benimsemediklerini ifade eden Yazıcı, "Milletin kaynağına baktık. Önceliklerimizi ona göre belirledik, ona göre paylaştık. Bir taraftan da sadece kaynağa bakan bir iktidar değiliz. Kaynağı artırmak için projeler de ürettik" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından, komisyonların 1 Ocak-31 Aralık 2013 bütçe dönemi harcamaları ve kesin hesapları ile 1 Ocak-31 Aralık 2015 dönemi bütçe teklifleri onaylandı.