Yazıcı, Doğu Karadeniz Heyeti İle Sarp Sınır Kapısını Konuştu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ve beraberindeki heyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Merkez Bina'da kabul etti.

26 Eylül 2012

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Artvin Valisi Necmettin Kalkan, Artvin Milletvekili İsrafil Kışla ve beraberindeki heyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Merkez Bina'da kabul etti.
Artvin Valisi Necmettin Kalkan, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı  Mustafa Suat Hacısalihoğlu, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Ofluoğlu ve  Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kurtul Özel ile gerçekleşen toplantıda Doğu Karadeniz'deki ticari faaliyetler ve Sarp Sınır Kapısı ile ilgili konular konuşuldu.
Vali Kalkan, toplantıya ev sahipliği yapan Bakan Yazıcı’yı Artvin’le ilgili çeşitli konularda bilgilendirdi. Sarp Sınır Kapısı ile ilgili son zamanlarda gerçekleştirilen fiziki iyileştirme çalışmalarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Vali Kalkan, Türkiye’nin en büyük 3. sınır kapısı olan Sarp Sınır Kapısı’nın trafik yoğunluğunun her geçen gün arttığını, aylık tır geçişi yoğunluğunun 22 bini geçtiğini, yeni bir sınır kapısıyla Sarp Sınır Kapısı’nın trafik yoğunluğunun azaltılabileceğini dile getirdi. Kalkan, Muratlı Köyü içerisinden geçen yolun ıslah edilmesinin Türkiye – Gürcistan arasındaki trafik yoğunluğunun Sarp kapısının üzerinden kalkacağını, daha hızlı ve verimli bir ticari trafik sağlanabileceğini söyledi.
Türkiye’den Gürcistan’a kimlikle geçiş hususuna değinen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanlığı’yla gerekli yazışmaların yapıldığını, kanuni altyapının tamamlanması sonucu yürürlükteki uygulamanın daha faal şekil alacağını söyledi.
Türkiye – Gürcistan arasındaki kara yolu trafiğini rahatlatmak adına Muratlı Köyü’nden geçen yolun ticari araç geçişine uygun hale getirilmesi, Batum – Hopa arasında deniz yolu taşımacılığı alternatifinin hayata geçirilmesi, böylelikle iki ülke arasındaki bavul ticaretinin artacağı dile getirildi.
Toplantıya katılan Müsteşar Yardımcısı Ali Nural, Sarp Sınır Kapısı’nın fiziki yapısı ve son zamanlarda sınırda yapılan modernizasyon çalışmalarıyla ilgili Sayın Yazıcı’yı ve ziyaretçileri bilgilendirdi.
Bakan Yazıcı, Sarp Sınır Kapısı’nın daha ferah bir yapıya kavuşması için planlanan değişiklik çalışmalarına hızlı bir şekilde devam edileceğini söyledi.


 

  •  
  •