Yazıcı: Kapıkule'deki Yoğunluk Bulgaristan'dan Kaynaklanıyor

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Kapıkule sınır kapısında yaşanan yoğunlukla ilgili olarak, “Kapıkule'deki yoğunluk Bulgaristan'dan kaynaklanıyor” dedi.

16 Ağustos 2013

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Kapıkule sınır kapısında yaşanan yoğunlukla ilgili olarak, “Kapıkule'deki yoğunluk Bulgaristan'dan kaynaklanıyor” dedi.




Kapıkule’de yaşanan yoğunlukla ilgili açıklamalarda bulunan Yazıcı, “Kapıkule’de yaşanan yoğunluğu televizyonda gördüm ve hemen bölge müdürümü aradım. Bu durumun bizden kaynaklanmaması lazım, çünkü biz sınır kapısını yeni yaptık. Kapıkule Sınır Kapısı, Dünyada sayılı kapılardan bir tanesi. Büyüklük açısından dünyada 3. sırada ve önemli bir kapı. Bizden kaynaklanan sorun yok. Bizden kaynaklanan hizmet akışında da bir aksama yok. Bulgaristan gümrük kapısını yeniliyor ve inşaat yavaş yürüyor. Onlar hizmeti yavaşlatınca bu durum Türkiye'ye yansıyor. Kuyrukların oluşmasına yol açıyor." şeklinde konuştu. 

Vatandaşlarımız Sınır Kapılarındaki Yoğunluğu Elektronik Ortamdan İzleyebilir
Vatandaşların geldikleri ve gidecekleri güzergâhlara göre, Hamzabeyli, Pazarkule, İpsala veya Dereköy Gümrük Kapılarını kullanmalarını tavsiye eden Yazıcı, Kapıkule’de pasaport  ve gümrük işlemlerinin çok kısa sürede tamamlandığını, Kapıkule’nin karşısındaki Bulgaristan Kaptan Andreevo Gümrük Kapısı’ndaki inşaat çalışmalarının henüz tamamlanmadığından dolayı kapasitesinin sınırlı olduğunu ve Bulgar polis memurları tarafından yasadışı göçmen kaçakçılığına karşı sıkı kontrol yapılması nedeniyle, Perşembe ve Cuma günleri Kapıkule’de yoğunluk yaşandığını söyledi. 

Yoğunluktan etkilenmek istemeyen gurbetçilerin yurtdışına dönüşlerinde, perşembe ve cuma günlerini tercih etmemelerini isteyen Yazıcı, “Bu günlerde çıkış yapmak zorunda olanlar ise www.trakyagumruk.gov.tr web sitemizde bulunan canlı kamera görüntüleri ve canlı yoğunluk istatistiklerini takip ederek, yoğunluk durumuna, geldikleri ve gidecekleri güzergâhlara göre, Hamzabeyli, Pazarkule, İpsala veya Dereköy Gümrük Kapılarımızı kullanabilirler” dedi.