Yazıcı: "Kooperatifler Kadınların Ekonomide Aktif Görev Almalarında Son Derece Önemli Bir Araç"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kooperatiflerin kadınların ekonomide aktif görev almalarındaki önemine dikkati çekerek, Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Programı'nın (KOOP-GEP) kadın girişimcilerin eğitiminde de kullanılacağını bildirdi.

05 Ağustos 2014

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, kooperatiflerin kadınların ekonomide aktif görev almalarındaki önemine dikkati çekerek, Kooperatifçilik Geliştirme ve Uyum Eğitimi Programı'nın (KOOP-GEP) kadın girişimcilerin eğitiminde de kullanılacağını bildirdi.

Yazıcı, Türkiye'de birçok sektörde faaliyet gösteren, dayanışma ve yardımlaşma odaklı, çalışan ve ortaklarına eşit oy, demokratik katılım imkanı sağlayan kooperatiflerin öneminin arttığını ifade etti.

Kooperatiflerin daha kaliteli hizmet üreteceğinin altını çizen Yazıcı, bu amaçla ilgili kurumlarla KOOP-GEP'i uygulamaya koyduklarını, bu kapsamda ilk sertifikalı eğitimlerin Antalya'da gerçekleştirildiğini belirtti.

Alanya Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce açılan kursta 46 kooperatifçiye 5 gün süreyle eğitim verildiğini bildiren Yazıcı, şunları kaydetti:

"Kooperatiflerin kurumsal kapasitelerini arttırabilmelerinin yolu, kooperatif yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile kooperatiflerde çalışan meslek elemanlarının kalitesinin arttırılmasından geçmektedir. Eğitimler vasıtasıyla ihtiyaç duyulan beşeri sermayenin artırılmasını amaçlıyoruz. Ülkemizde faaliyet gösteren kooperatiflerin etkin, verimli ve mevzuata uygun çalışması ve ekonomide daha fazla yer alması  temel hedeflerimizdendir."

Yazıcı, tüm kooperatiflerin Halk Eğitim Merkezlerine başvuruda bulunarak kooperatifçilik eğitiminden faydalanabileceği bilgisini verdi.

Kooperatiflerin kadınların ekonomide aktif görev almalarında önemine dikkati çeken Yazıcı, KOOP-GEP'in kadın girişimcilerin eğitiminde de kullanılacağı bilgisini verdi.

Açıklamada, KOOP-GEP'e ilişkin bilgilere http://koop.gtb.gov.tr internet adresinden ulaşılabileceği ifade edildi.