Yazıcı, Seçimleri Tamamlanan Oda ve Borsa Başkanlarını Tebrik Etti

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, seçimleri tamamlanan oda ve borsaların başkanlarıyla bir araya geldi. Oda, borsa başkanları ve beraberlerindeki heyetlerle görüşen Bakan Yazıcı, başkanlara ve yönetim kurulu üyelerine yeni görevlerinde başarılar diledi.

11 Temmuz 2013

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, seçimleri tamamlanan oda ve borsaların başkanlarıyla bir araya geldi. Oda, borsa başkanları ve beraberlerindeki heyetlerle görüşen Bakan Yazıcı, başkanlara ve yönetim kurulu üyelerine yeni görevlerinde başarılar diledi.

İlk olarak İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli ve beraberindeki heyetle bir araya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı,   İzmir Ticaret Borsası’nın Türkiye ekonomisinde ve Bakanlığımızın görev alanı içerisinde ayrı bir yere sahip olduğunu belirtti. Bakan Yazıcı, şöyle konuştu. “Yerinizin ayrı olmasının sebebi, 113 Borsa içerisinde tek kadın başkanı olan borsamız olmanızdır. Bayanların oda yönetimlerinde olmaları bizim için çok önemli. İzmir Ticaret Borsası, 1891 yılında kurulmuş ve borsa alanında öncü rol oynayan bir borsamızdır."

Daha sonra Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin ve beraberindeki heyeti kabul eden Bakan Yazıcı, tüketicinin korunması hakkında kanun tasarısı hakkında açıklamalarda bulundu. Meclis Genel Kurulu’na sevk edilen Yeni Tüketici Kanun Tasarısı ile ilgili konuşan Yazıcı“Bilinçli tüketici, basiretli tacir” hedefiyle çalıştıklarını ifade etti.

Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ve beraberindeki heyetle de görüşen Bakan Yazıcı, Nace kodlamasıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında kısa bir değerlendirmede bulunarak tekrar başkanlığa seçilen Ender Yorgancılar’ı da tebrik etti. 365 odanın seçimlerinin hiçbir sorun yaşanmadan tamamlandığını dile getiren Bakan Yazıcı, İzmir’in 2020 EXPO hedefinin takipçisi olduğunu ve bu hedefin gerçekleşmesinde elinden geleni yapacaklarını söyledi. İzmir’in Türkiye için oldukça önemli bir şehir olduğunu dile getiren Yazıcı, "İzmir, binlerce yıl öncesine dayanan köklü bir medeniyete sahip; Efes, Bergama gibi tarihi kentlere sahip, pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış bir kent." dedi. Yazıcı, İzmir'in ekonomik anlamda da Türkiye için katma değer üreten önemli bir şehir olduğunu söyledi.

Son olarak Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş ve beraberindeki heyetle bir araya gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Manavgat’a yapılması planlanan Turizm Fakültesi ile ilgili olarak konuştu. Manavgat’a yapılacak fakültenin şehrin ekonomik ve sosyal hayatına ivme kazandıracağını, bunun da ilçe halkına büyük fayda sağlayacağını ifade etti.