Yazıcı, Süphan İlköğretim Okulunun Açılış Törenine Katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Van'da Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından Süphan İlköğretim Okulunun yerine yaptırılan 24 derslikli okulun açılış törenine katıldı.

06 Haziran 2014
 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Van'da Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) tarafından Süphan İlköğretim Okulunun yerine yaptırılan 24 derslikli okulun açılış törenine katıldı.
Tören öncesinde öğrencilerle fotoğraf çektiren Yazıcı, konuşması sırasında öğrencileri kürsünün çevresinde toplayarak, 21. yüzyılın en önemli özelliğinin hayat boyu öğrenme olduğunu belirtti.

Bundan sonra hayatın her aşamasının öğretme ve öğrenmeyle geçeceğini, herkesin bildiğini başkasına aktaracağını dile getiren Yazıcı, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 12 yıldan bu yana tüm programlarını, çocukların ve gençlerin talepleri doğrultusunda hazırladığını ifade etti.

Yazıcı, ülkenin kaynaklarının, hayat boyu öğrenmeyi sağlayacak üniteleri hayata geçirmek ve gerekli malzemeleri sağlamak için kullanıldığına işaret ederek, şöyle konuştu:
"Bizim eğitime bakış açımız budur. Her yıl bütçe yapıyoruz. 2003 yılı başından itibaren yaptığımız bütçelerde en fazla ödeneği eğitime, ikincisini sağlığa harcıyoruz. Çocuklarımız, geleceği inşa eden elemanlarsınız. Ülkemizde afet yaşıyoruz. 2011 yılı ekim ayında deprem yaşadık. Yüzlerce insanımız depremde hayatını kaybetti. Haneler oturulamaz haldeydi. Ama millet olarak, halkımız olarak en önemli gücümüz, yardımlaşma konusunda güçlü bir iradeye sahip olmamızdı. Herkes imkanını Van'da yaraların sarılması için seferber etti. 2012 yılı mayıs ayında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken ve TESKOMB Başkanı Abdülkadir Akgül'le birlikte buraya geldik. Yaptığımız toplantılarda taleplerde bulunuldu. O gün TESKOMB'un taahhüdü bu okulu yaptırmaktı. Şimdi yaptı bitirdi. Kendilerini tebrik ediyorum."

Eğitimin önündeki fiziki engelleri hep birlikte, imkanları dahilinde kaldırmaya çalıştıklarını anlatan Yazıcı, eğitimin önünde başka engellerin de olduğunu, bu alana müdahale ederek 4+4+4 sistemini hayata geçirdiklerini ifade etti.

Yazıcı, bu tür çalışmaların önemli gelişmeler olduğuna değinerek, ortaöğretim sonrasında çocukların eğitim görmelerine, sosyal yaşamlarına ilişkin engelleri de ortadan kaldırdıklarını söyledi.

"Kardeşliğimiz önemlidir. Hepimiz kardeşiz, ben hepinizin amcası ve dayısıyım. Birbirinizi çok sevin, sevginiz bol olsun" diyen Yazıcı, eğitimde sadece altyapıyı çözmediklerini, ücretsiz kitap dağıtımının da 12 yıldan bu yana devam ettiğini kaydetti.

Yazıcı, bu çalışmanın sosyal devlet anlayışı olduğuna dikkati çekerek, "Dezavantajlı insanlarımızın çocuklarını okutmalarına katkı sağlamak amacıyla ŞNT yardımlarını annelerin hesaplarına yatırıyoruz. Öğretmenlerinizi çok sevin, ailelerinizin nasihatlerine dikkat edin. Elbette oyundan da geri kalmayın ama planlamayı iyi yapın. Sizi seviyor ve size güveniyoruz. Her zaman yanınızda olacağız" diye konuştu.

Van depreminin ardından kente geldiklerinde, yıkılan Süphan İlköğretim Okulunun yerine yeni okul yapılmasının talep edildiğini anımsatan TESKOMB Genel Başkanı Abdülkadir Akgül de okulu kısa zamanda tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını, bundan sonrası için de okulun ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından öğrencilerle okulun açılış kurdelesini kesen Bakan Yazıcı ve beraberindekiler, okulu gezdikten sonra Vali Doğan'ı makamında ziyaret etti.

Bakan Yazıcı berberindeki heyetle birlikte Van esnafınada ziyaret bulundu.