Yazıcı Tekirdağ'da Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ile Bir Araya Geldi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çorlu'daki bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

09 Şubat 2014

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Çorlu'daki bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Yazıcı yaptığı konuşmada, Türkiye'de yönetim sorumluluğunu üstlendikleri günden bu yana yaptıkları hizmetlerin insan odaklı olduğunu, Türkiye'de yaşayan herkese hiç bir ayrım yapmadan eşit bir şekilde hizmet ettiklerini belirtti.

Türkiye'nin başarısından rahatsız olan kişilerin olduğunu, bu kişilerin de kendi yetki ve sorumluluklarının dışına çıktıklarını ifade eden Yazıcı, konuşmasına şöyle devam etti:
' Güvenlikte görevli kimi kurumlar içinde, kendilerini çok akıllı sanan bazı kişiler Türkiye'nin elden gittiği kaygısıyla, milletin temsilcisi hükümetin görev ve yetkilerini ortadan kaldırmaya yönelik eylem tasarlayabilmişlerdir. Her kurum kendi görev ve yetki alanı içinde çalışırsa bir sorun kalmaz. Aynı şekilde kamusal alan içerisinde görev yapan, devlet kadroları içinde görev yapan kimi kesimlerin görev ve yetki alanı dışına çıkmaları, demokratik süreçler açısından onarılmaz süreçlere yol açıyorsa ki bunu kararlı biçimde engelledik. Herkesin görev ve yetki alanı içerisinde faaliyet yapabileceği duruma getirdik. Sosyal alanda faaliyet gösteren dernek, vakıf, sendika cemaat, her ne ise onların da sosyal alan içerisinde kalmaları gerekiyor. Elbette ki bunların varlığı demokratik gösterge bakımından önemlidir ve gereklidir. Fakat hiç bir yapının, hükümeti şekillendirmeye, seçim dışında başka yöntemlerle hükümete müdahalede bulunmaya ve millet nezdinde var olan, hükümetin başbakanın karizmasını çizmeye hak ve yetkisi yoktur.''


Sağlık Bakanı Müezzinoğlu burada yaptığı konuşmada, Bakanlık olarak birey, aile ve toplum sağlığını birinci derecede önemsediklerini, kişinin sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için, aile ve toplum sağlığını bir bütün olarak kucakladıklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından Yazıcı ve Müezzinoğlu, sigarayı bırakan 3 kişiye hediye çeki verdi.