Yazıcı, TOBB 69. Genel Kurulu Öncesi Düzenlenen İftara Katıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 69. Genel Kurulu öncesi düzenlenen iftar programına katıldı.

01 Ağustos 2013


Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 69. Genel Kurulu öncesi düzenlenen iftar programına katıldı. İftar öncesinde konuşan Bakan Yazıcı, iş dünyasının, esnafın ve tüccarın işlerini kolaylaştırmak ve rekabet gücünü artırmak için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi. Yazıcı,  "Hükümetlerimiz, bakanlıklarımız, kamu kurum ve kuruluşları adeta yol açan dozer gibi, greyder gibi, mevzuat açısından engelleri ayıklayarak yol açtı" dedi.

Bakanlık olarak hayata geçirdikleri projelere de değinen Yazıcı, gümrüklerde sağladıkları kolaylıklar sayesinde Türk özel sektörüne ve müteşebbislere yılda 500 milyon dolarlık avantaj sağladıklarını vurguladı. Yazıcı, “Hükümetlerimiz, bakanlıklarımız, kamu kurum ve kuruluşları adeta yol açan dozer gibi, greyder gibi, mevzuat açısından önünüzdeki engelleri ayıklayarak size yol açtı. Hedefimiz bu ülkede aç açık insan bırakmamak, insanlarımızın refah seviyesini yükseltmek” ifadesini kullandı.

Siyaset, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarından çok sayıda kişinin katıldığı ve TOBB İkiz Kuleleri bahçesinde gerçekleştirilen iftarda TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yanı sıra Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız hazır bulundu.

İftarda, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çok sayıda iş adamı, bürokrat, oda başkanı, TOBB delegeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çeşitli davetliler de yer aldı. 
Ayrıca iftar programına Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Müsteşar Ziya Altunyaldız ve Bakanlık yöneticileri de katıldı.