Yazıcı, Trakya Birlik Entegre Tesisleri Rafine Ünitesi Açılış Törenine Katıldı

Trakya Birlik Tekirdağ Entegre Tesisleri Rafine Ünitesi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katıldığı törenle hizmete açıldı.

09 Şubat 2014

Trakya Birlik Tekirdağ Entegre Tesisleri Rafine Ünitesi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katıldığı törenle hizmete açıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı yaptığı konuşmada Trakya Birlik'in bir marka olduğunu, Türk müteşebbisinin çalışma gücü ve iş kurma kapasitesini yansıtan böyle bir tesisi açmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Kooperatif ve kooperatif birliklerinin böylesine bir tesisi üreticilerin hizmetine sunuyor olmasının başarının bir göstergesi olduğunu vurgulayan Bakan Yazıcı, konuşmasına şöyle devam etti:
''Daha düne kadar rutin işleri yapma konusunda sıkıntı içinde bulunan kooperatif ve kooperatif birliklerinin, bugün böylesine bir tesisi üreticilerin hizmetine sunuyor olması, başarının bir göstergesidir. Bu tesis aynı zamanda birlik ortaklarının ayçiçeği tohumu üretimi yapan üreticinin, ürettiğini satabileceği, kullanabilir bir hale gelmesini sağlayabilecek bir tesise kavuşmuş olması bakımından, üretici ortakları nezdinde güven doğuran bir sonuç ortaya koyuyor. Bu açıdan önemli. Türkiye’de 76 milyon insan tüketici durumunda. Bu tesisler tüketici açısından önemli. Sanayici, tüccar, esnaf, sanatkar mesleğimiz ne olursa olsun, sonuç itibarıyla birey olarak, aile ortamında yaşayanlar olarak, ihtiyaçlarımızı karşılarken tüketici konumundayız. Dolayısıyla bu tesisler ayçiçek yağı tüketicileri bakımından sağlıklı ortamdan temin etme imkanı sağladığı için, tüketici bakımından son derece önemli. Bu tesisler Türkiye ekonomisi bakımından önemli. Kooperatiflerimizi ve kooperatif birliklerini imkanlarımız ölçüsünde bir plan ve program çerçevesinde destekledik ve desteklemeye devam ediyoruz.''

Bakan Yazıcı, 2012 yılında 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 77. sırada yer alan Trakya Birliği tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Açılış töreninde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Neşet Akkoç ile Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü İsmail Kalender de hazır bulundu. 


Sağlık Bakanı Müezzinoğlu törende yaptığı konuşmada, ''Hükümet olarak hep üreticimizin yanında olmak, sıkıntısını paylaşabilmek gayreti içinde olduk'' dedi.
Trakya'nın verimli topraklara sahip olduğunu, sağlıklı stratejiler belirlenirse Trakya çiftçisinin çok farklı kazanımlar elde edeceğini belirten Müezzinoğlu, dünyada artık sağlıklı beslenmenin ön plana çıktığını vurgulayarak, ''Ayçiçek, buğday, çeltik, bunlar temel gıda maddeleri. Biliyorsunuz artık dünya sağlıklı ve doğal beslenmeden bahsediyor. Bu bölge de doğal zenginliklerin ve toprağın bereketli olduğu bir yer. İnanıyorum ki bu bölge insanının girişimcilik ruhu, dünyayı iyi okuyabilen, iyi analiz edebilen, dünya piyasalarını takip edebilen, verimliliği de ön plana alan bir anlayışla, gelecek dönemlerde stratejik rolünü çok daha güçlü hale getirecektir'' dedi.

Konuşmaların ardından Yazıcı ile Müezzinoğlu, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen ve beraberindekiler tesislerin açılış kurdelesini kesti, tesislerde bir süre incelemelerde bulundu.