Yazıcı, TÜRMOB Başkanı ve Beraberindeki Heyeti Kabul Etti

TÜRMOB'a bağlı tüm yapıların önemli işler yaptığını söyleyen Yazıcı, yapılan bu işlerin mali kurallara uygunluğunun önem arz ettiğini ve bu doğrultudakiçalışmaların Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınmasına büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

05 Mart 2013



Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Bakanlık Toplantı Salonu'nda Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Nail Sanlı ve beraberindeki heyeti kabul etti.
İç Ticaret Genel Müdürü İsmail Yücel'in de katıldığı toplantıda Yazıcı, piyasada sahte fatura üretiminin arttığını ifade ederek, "Bayağı bir sahte fatura üretimi var. Bu kapsamda sahte faturayla çok keskin bir mücadele sürdürmemiz gerekir" dedi.


TÜRMOB'a bağlı tüm yapıların önemli işler yaptığını söyleyen Yazıcı, yapılan bu işlerin mali kurallara uygunluğunun önem arz ettiğini ve bu doğrultudakiçalışmaların Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınmasına büyük katkı sağlayacağına inandığını belirtti.
Bakan Yazıcı, çalışmalarını genel olarak hedef kitleleri her kimse, ortak bir paydada, paylaşımcı bir anlayışla yürüttüklerini ifade ederek, bu kapsamda yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) konusunda da TÜRMOB ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile koordineli bir çalışma yürüttüklerini, bunun dabaşarılıyla tamamlandığını dile getirdi.
Bakan Yazıcı, şunları kaydetti:
"Meclis'te Plan Bütçe Komisyonu'nda bir toplantı yapılacak. İnşallah, 65-70 maddelik bir tasarı görüşeceğiz. Onun içerisinde başta kaçakçılıkça mücadele olmak üzere yine Bakanlığımızı ilgilendiren farklı maddeler yer alıyor. Sorunları giderici bir düzenleme. İnşallah Meclis kabul ederse bunları gerçekleştireceğiz."
TTK düzenlemesi çerçevesinde şirketlerin denetim organlarına son verdiklerini kaydeden Yazıcı"Limitedlerin, anonim şirketlerin yok. Tabi o alanda bir boşluk doğar mı, bilemiyorum. Belki de onu giderici bir takım çabaların içerisinde olacağız. Yarın görüşülmeye başlayacak tasarıda kooperatif birliklerbakımından bir düzenleme getiriyoruz. Kooperatiflerde, binlerce insanın küçük tasarrufların birleştiği bir yer olması dolayısıyla denetimlerin daha keskin olması gerektiğini düşünüyoruz" dedi.
Meclis'te görüşülecek söz konusu tasarıda, sahte fatura ile mücadele ve bu faaliyetleri meslek haline getirenlerin ticari hayatta aktif olmalarını önlemeye yönelik düzenlemenin de yer aldığını ifade eden Yazıcı, "Bayağı bir sahte fatura üretimi var. Bu konuda hem veriye dayalı hem de kuşkuya dayalıbilgilerimiz var. Bu kapsamda sahte faturayla çok keskin bir mücadele sürdürmemiz gerekir" diye konuştu.
Bakan Yazıcı, konuşmasının sonunda Sanlı ve beraberindeki heyetin Muhasebeciler Haftası'nı da kutladı.