Yazıcı’dan Gençlere Twitter’dan Önemli Mesajlar

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan gençlere ve bakanlığının personel politikasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

16 Eylül 2013


Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, sosyal paylaşım sitesi twitter'dan gençlere ve bakanlığının personel politikasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Yazıcı, Bakanlığa alınacak 2013/2 B Grubu kadroları için 1 Kasım'da mülakatların başlayacağını, atamaların ise 18 Kasım'da merkezi atama duyurusundan önce yapılacağını twitter'dan duyurdu.

"@Hayati_Yazici" hesabıyla twitter'dan ve değişik mecralardan gençlerin taleplerini takip ettiğini belirten Yazıcı, "Gençlerimizin istihdam isteği ve gelecek planlamalarını haklı buluyorum. Bakanlığımız ve sizler için adil ve mantıklı istihdam önceliğimizdir" görüşüne yer verdi.

- "Vatan toprağının her zerresi kıymetli değil midir?"-

Bakanlık bünyesinde yerleştirilen kadroların merkezi atamada yeniden tercih yapması ve ayrılmasının kendilerini zor durumda bıraktığını ifade eden Yazıcı, "Planlamamız aksıyor. Bu durumun engellenmesi, iş akışımızın aksamaması ve sizin adil istihdamınız için ilgili kamu kurumlarıyla görüşmelerimiz devam ediyor. (85 KPSS puanı olan birini Esendere'de, Habur'da kura atamasıyla tutamazsınız) deniyor. Vatan toprağının her zerresi kıymetli değil midir?" değerlendirmesinde bulundu.

Kayıt dışı ve kaçakçılığın Türk ekonomisinin en temel sorunlarının başında yer aldığını vurgulayan Yazıcı, takipçileriyle şu görüşleri paylaştı:

"Bu alanlarla ilgili titiz ve kararlı bir mücadele gerekli. Kaçakçılıkla mücadele, sadece teknolojik araçlarla başarılamaz. Araçları kullanacak ve elde edilen verileri insan değerlendirecektir. İşte bu ve buna benzer nedenlerle fehmi keskin, intikali süratli, yüksek kapasiteli beşeri kaynağa ihtiyacımız var. 2008 yılından bu yana Tayin-Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğini ödünsüz, kararlı bir şekilde uygulamaktayız. B Grubu aday memurların mesleğe kabulleriyle birlikte ilk atamalar da şeffaf bir şekilde elektronik ortamda yapılmaktadır. Bütün adaylar, Bakanlığımızın Gümrük kısmında atamaların belirtilen şekilde yapıldığını bilmektedirler."