"Yeni Şehitlerimiz Olmadan Bu Meseleyi Çözmek İstiyoruz"

Gümrük ve Ticaret Bakanı NurettinCanikli, "Çözüm süreci olarak adlandırdığımız ve gerçek amacı Türkiye'nin gerçek bütünlüğünü sağlamak olan projenin eğer birileri kötüye kullanılmasını ve buradan kendi amaçları doğrultusunda, kirli amaçları doğrultusunda fayda bekliyorlarsa kesinlikle böyle bir düşünceye girmesinler, yanılırlar, hata yapmış olurlar" dedi.

03 Ocak 2015

Gümrük ve Ticaret Bakanı NurettinCanikli, "Çözüm süreci olarak adlandırdığımız ve gerçek amacı Türkiye'nin gerçek bütünlüğünü sağlamak olan projenin eğer birileri kötüye kullanılmasını ve buradan kendi amaçları doğrultusunda, kirli amaçları doğrultusunda fayda bekliyorlarsa kesinlikle böyle bir düşünceye girmesinler, yanılırlar, hata yapmış olurlar" dedi.

Bakan Canikli, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Giresun'da, Çınarlar Polis Merkezi'nin açılışına katıldı.
Buradaki konuşmasında, eskiden "Karakolun yüzü soğuktur" dendiğini ifade eden Canikli, bu söylemin değiştiğini ve sayısız örneklerinin olduğunu belirtti.
Güvenlik teşkilatının temel görevinin güvenliği sağlamak olduğunu vurgulayan Canikli, şöyle konuştu:
"Güven içerisinde, huzur içerisinde buralarda yaşayabilmek, bu topraklarda gezebilmek ve nefes alabilmek, emniyet teşkilatımızın görevi bu, bütün kamunun görevi bu. Herkes kendi alanında millete hizmet göreviyle yetkilendiriliyor ve görevlendiriliyor. Bu açıdan bakıldığında belki şunu diyebilirsiniz, elbette karakol da sonuç itibarıyla millete hizmet etmeyi şiar etmesi gereken diğer tüm kamu kuruluşları gibi bir kurum. Dolayısıyla elbette millete karşı yüzü sıcak olacak." 

Canikli, hükümet olarak emniyet teşkilatının ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin güvenlik görevini en iyi şekilde yapabilmesi için ihtiyaç duyduğu her türlü donanımı sağlamaya çalıştıklarını dile getirerek, bu kurumların geçmişe göre daha sofistike araçları kullanabildiğinin altını çizdi.
Ülkeyi korumak için savunma sanayi ürünlerinin mutlaka "bu milletin evlatları" tarafından yüzde 100 yerli yapılması gerektiğine işaret eden Canikli, şunları söyledi:
"Eğer bunların patenti size ait değilse onları istediğiniz zaman, istediğiniz yerde kullanmanıza dahi izin vermiyorlar. Evet, çok acı bir durum belki ama bunlar gerçek. Yine çok iyi biliyoruz ki özellikle son teknolojik savunma ürünlerinde uzaktan kumanda ile rahatlıkla size rağmen, Türkiye'ye rağmen, kullanıcısına rağmen yönlendirebiliyor, başka yerlere kanalize edebiliyor. Teknoloji bu imkanı sunabiliyor. Dolayısıyla bu topraklarda özgür yaşayabilmemizin tek bir yolu var. Elbette milletimizin samimiyeti, fedakarlığı konusunda hiç şüphe duymuyoruz ama bunlar orak, çekiçle yapılmaz. En gelişmiş savunma sanayi ürünlerini bu ülkenin üretebilmesi gerekiyor. İnşallah oraya doğru hızla gidiyoruz."

  Güvenliğin Türkiye'de aynı şekilde sağlanması gerektiğini anlatan Canikli, şöyle devam etti:
"Çözüm süreci olarak adlandırdığımız ve gerçek amacı Türkiye'nin gerçek bütünlüğünü sağlamak olan projenin eğer birileri kötüye kullanılmasını ve buradan kendi amaçları doğrultusunda, kirli amaçları doğrultusunda fayda bekliyorlarsa kesinlikle böyle bir düşünceye girmesinler, yanılırlar, hata yapmış olurlar. Bu millet, bu devlet, Türkiye'nin her yerinde, her karış toprağında, güneyinden, kuzeyinden, doğusundan, batısından aynı güvenliği her yerde sağlamak zorundadır ve sağlıyor."

"Bu ülkeyi tek parça olarak tutmayı hedefliyoruz"

"Bazı yöneticilerin iyi niyetli yaklaşımlarını zafiyet olarak kimsenin algılamaması gerekir"
diyen Canikli, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hiç kimse bunlar üzerinden yanlış hesap yapmasın. Bu devlet, bu millet güvenliği her yerde sağlar, bedelini öder sağlar, bedeli ne olursa olsun yine sağlar ama bizim amacımız en düşük bedelle, en düşük maliyetle bu kardeşliği pekiştirmeyi ve bu ülkeyi tek parça olarak tutmayı hedefliyoruz, istiyoruz. Yoksa Türk milleti bağımsızlığından eğer o konu tartışmaya açılırsa, o konu gündeme gelirse bundan taviz vermez. Türk milleti tarihinde sayısız kereler bunu ispat etmiş bir millet. Hiç kimse onu denemeye kalkışmasın. Bedel ödenmesi gerekiyorsa bedelini de öder ama istiyoruz ki hepimiz kardeşiz, hepimiz bu topraklarda bu toprakların ürünüyüz. Bu kültürün, bu coğrafyanın ürünüyüz. Bu bedel ödenmeden birlikte yaşayalım ve güvenlik içerisinde birlikte yaşayalım."

"Yeni şehitlerimiz olmadan bu meseleyi çözmek istiyoruz"

Bakan Canikli, Türkiye'nin birliğinden ve bütünlüğünden hiçbir Türk milletinin evladının "taviz verilmesine müsaade etmeyeceğini" belirterek, "Bunu bütün dünyanın bilmesi gerekir. Bu topraklarda operasyon yapmak isteyen, bu tür emelleri olan herkesin de bunu çok iyi bilmesi gerekir. Huzurumuz kaçmadan, fidanlarımız toprağa düşmeden, yeni şehitlerimiz olmadan bu meseleyi çözmek istiyoruz. Buna ulaşmak için de çok önemli adımlar atıldı, mesafeler katedildi" ifadelerini kullandı.

Canikli, rahatsız eden açıklamaların yapıldığını ancak bu açıklamalara aldırılmaması gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Bunlar şımarıklığın bir ifadesi, yansıması, başka bir şey değil. Biz ağırbaşlı hareket ediyoruz. Biz sükunetimizi koruyoruz. Zannedilmesin ki üç, beş çapulcu sağda, solda konuştu diye bu milletin güvenliğinden taviz verilir, özgürlüğü sekteye uğrar, sıkıntıya girer. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Böyle bir rüya görmek isteyen varsa uykularından uyansın, gerçeklerle yüzleşsin. Bu millet tek parça olarak Allah'ın izniyle sonsuza kadar hayatiyetini devam ettirecek. Hiç kimse bunu engelleyemez."

Konuşmanın ardından Canikli, beraberindeki heyetle merkezin açılış kurdelesini kesti. Daha sonra bir çağrı merkezinin açılışına katılan Canikli, burada bir çağrıyı alarak müşteriyle konuştu.