“Toplumda Kooperatifçilik Bilincini Artırıyoruz”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Milli Kooperatifler Birliği Genel Başkanı Muammer Niksarlı ve beraberindeki heyeti de kabul etti.

18 Temmuz 2012
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Milli Kooperatifler Birliği Genel Başkanı Muammer Niksarlı ve beraberindeki heyeti de kabul etti.

Niksarlı, Haziran ayında birliğin genel kurulunu gerçekleştirdiklerini belirterek, yeni seçilen yönetim kurulu adına bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.
Bakan Yazıcı da yeni yönetim kuruluna başarılar diledi. Kooperatiflere ilişkin algının toplumda beklenen düzeyde olmadığını anlatan Yazıcı, BM'nin 2012 yılını Dünya Kooperatifler Yılı olarak ilan ettiğini, bu çerçevede toplumsal bilincin artırılması için kendilerinin de bir dizi etkinlikler düzenlediklerini anlattı.
-Türkiye'de 26 çeşit toplam 84 bin 232 kooperatif faaliyet gösteriyor-
Türkiye'de 26 çeşit toplam 84 bin 232 kooperatifin faaliyet gösterdiğini belirten Yazıcı, bunlarla ilgili ortak sayısının ise 8 milyon 109 bin 225 kişi olduğunu kaydetti. Böylesine geniş bir kitleyi çok önemsediklerini ifade eden Yazıcı, uzun süredir üzerinde çalıştıkları Kooperatifçilik Strateji ve Eylem Planı'nın yakın zamanda kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.