Kadın Girişimcilere Kooperatifçilik Eğitimi Verildi

Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı'nda yer alan 3.7. numaralı “ Kadınlarımızın girişimcilik kabiliyetlerinin arttırılması ve ekonomide bir aktör olarak yer almalarının sağlanması için kooperatifler çatısı altında örgütlenmeleri yönünde çalışmalarda bulunulması” eylemi kapsamında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü, Alman Kooperatifleri Konfederasyonu Türkiye Temsilciği, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sincan Kaymakamlığı ve Sincan Belediyesi’nin işbirliği ile kadın girişimcilere eğitim verildi. Ankara’da gerçekleştirilen eğitime, çocuk bakımı ile aşçılık konusunda eğitim almış çok sayıda kadın girişimci katıldı.

07 Nisan 2014

Türkiye Kooperatifçilik Stratejisi ve Eylem Planı'nda yer alan 3.7. numaralı “ Kadınlarımızın girişimcilik kabiliyetlerinin arttırılması ve ekonomide bir aktör olarak yer almalarının sağlanması için kooperatifler çatısı altında örgütlenmeleri yönünde çalışmalarda bulunulması” eylemi kapsamında  Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü, Alman Kooperatifleri Konfederasyonu Türkiye Temsilciği,  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sincan Kaymakamlığı ve Sincan Belediyesi’nin işbirliği ile kadın girişimcilere eğitim verildi.  Ankara’da gerçekleştirilen eğitime,  çocuk bakımı ile aşçılık konusunda eğitim almış  çok sayıda kadın girişimci katıldı.

Eğitim programının açılışında Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı  Aşkın Asan, Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı  Arif Sami Seymenoğlu, Sincan Kaymakamı Salim Demir, Sincan Belediye Başkanı  Mustafa Tuna ve DGRV Türkiye Koordinatörü İfakat Gürkan konuşma yaptı.

Kadın girişimci kooperatiflerinin yerel ve ulusal kalkınmada, istihdamın arttırılmasında ve gelir düzeyinin yükselmesindeki öneminin vurgulandığı eğitimlerde kadın girişimcilere yetenekleri ve eğitimleri doğrultusunda kurabilecekleri okul öncesi eğitim, lokantacılık, el işi gibi kooperatif türleri tanıtılarak girişimcilik ve kooperatifçilik eğitimi verildi.

Programda ayrıca Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı ve Avanos Kadın Girişimi ve İşletme Kooperatifi temsilcileri tarafından mevcut başarılı kadın girişimci kooperatifleri tanıtıldı.

Tamamlanan eğitim sonrası 70 girişimci adayına “Kooperatif Girişimciliği Eğitimi Katılım Belgesi” verildi.