ABD’de Gıda Kutusu Programı Uygulamaya Konuluyor

14 Mayıs 2020

ABD Başkanı Donald Trump, bu hafta ABD'li çiftçilerden ilk etapta 3 milyar dolarlık bir bütçe ile ellerindeki fazla et ve süt ürünleri ile taze meyve ve sebze gibi bitkisel ürünlerin satın alınmaya başlanacağını duyurmuştur.
 
ABD Hükümeti, korona virüs salgını dolayısıyla kapalı olan otel ve restoranlar nedeniyle ABD'li çiftçilerin elinde kalan üretim fazlası meyve, sebze, süt ve et ürünlerini satın alarak ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya hazırlanmaktadır.
 
ABD Tarım Bakanlığı (USDA), “Çiftçilerden Ailelere Gıda Kutusu Programı” olarak bilinen girişimin ayrıntılarını 17 Nisan'da yayınlamıştır. ABD Tarım Bakanı Sonny Perdue, USDA'nın program kapsamında ilk 1,2 milyar dolarlık sözleşmeyi onayladığını açıklamıştır.
 
Program kapsamında, bir ailenin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlanacak gıda paketlerinin gıda bankalarına, sivil toplum kuruluşlarına ve diğer kâr amacı gütmeyen kuruluşlara verileceği, ürünleri satın almak için bölgesel ve yerel distribütörlerle ortaklık yapılacağı ifade edilmiştir.
 
Kaynak: Bloomberg web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü