Avrupa Birliğinde Yaşanan Kuraklık Gıda ve Tarım Sektörlerini Tehdit Ediyor
30 Ağustos 2018Yayımlama: 29.08.2018 11:23:00 (TSİ)
Avrupa Birliğinde bu yaz yaşanan ve uzun süren kuraklık dönemi, sebze hasadının önemli ölçüde azalmasına ve gıda üreticilerine daha az miktarda ve daha az düzenli teslimatların yapılmasına neden olmuştur. Bu durum, söz konusu işletmelerde verimlilik kaybına yol açmıştır. Avrupa Sebze ve Meyve İşleyicileri Birliği tarafından, anılan kuraklığın son 40 yıl içinde AB sebze sektörüne yönelik en büyük tehdit olduğu değerlendirilmektedir. Kuraklıktan en çok etkilenen ülkeler Fransa, Belçika, Hollanda, Almanya, İngiltere, Macaristan ve Polonya olurken, en çok etkilenen sektörler dondurulmuş ve konserve sebze sektörleri olmuştur.
Kaynak: Fresh Produce Journal web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı