Çin Demir ve Çelik Birliği, 2020 Yılında Çin’de Çelik Fazlası Öngörüsünde Bulundu

14 Ocak 2020

Çin’in 2020 yılındaki çelik üretiminin 2019’daki gibi güçlü büyümeyi sürdürmesi bekleniyor. Çin Demir ve Çelik Birliği (China Iron and Steel Association – CISA) istemdeki büyümenin sunum ile uyumlu olmayacağı öngörüsüyle bu yıl ülke yerel pazarında aşırı sunumun yeniden ortaya çıkacağı konusunda uyardı.

CISA, “Çin’in 2020 yılı toplam ham çelik üretimi, geçen yılın %6 oranındaki büyümesine benzer bir oranda büyüyecek, ne var ki istemdeki büyüme keskin bir biçimde %2’ye gerileyerek 890 milyon ton gibi bir rakama inecek. İstem bu yıl, öncelikli olarak taşınmaz mal sektöründe yatırım ve yeni yapı büyümesinin yavaşlaması nedeniyle zayıflayacak. İstemdeki yavaşlama, bu yıl altyapı yatırımlarında ve ev gereçleri sektöründe beklenen istikrarlı büyümeyi dengeleyecek kadar keskin olacak.” yorumunda bulundu.

CISA, “Ayrıca, uluslararası çelik pazarı Çin-ABD alım satım savaşı nedeniyle Çin’in fazla çelik üretimini soğuracak durumda değil.” diye de ekledi.

Çin’in çelik üretimi 2019 yılında 980 milyon ton dolayındayken istem tüm yıl için benzer oranda büyüyerek 875 milyon tona yükselmişti. Geçen yıl, taşınmaz mal sektörünün desteği ve altyapı yatırımları sayesinde çelik istemi sağlam bir büyüme kaydetti.

Kaynak: Steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
YayInlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü