İklim Krizinin COVID-19 Salgını Kadar Önemli Olduğu Değerlendiriliyor

14 Mayıs 2020

14 ülkede IPSOS tarafından yapılan yeni bir araştırma, yetişkinlerin %71'inin uzun vadede iklim krizinin COVID-19 salgını kadar ciddi olduğu konusunda hemfikir olduğunu ortaya koymaktadır. Anket ayrıca, COVID-19 sonrasındaki ekonomik toparlanmada iklim krizine %65 oranında öncelik verilmesi yönündeki hükümet faaliyetlerine yönelik yaygın desteği de göstermektedir.
 
Ankete Çin'den yanıt verenler, uzun vadede iklim krizinin %87 oranında pandemi kadar ciddi olduğuna inanırken, Amerikalılar ve Avustralyalılarda bu oran %59 düzeyindedir.
 
Bununla bağlantılı olarak, %37'si iklim krizini dünyadaki en önemli çevresel sorun olarak belirtmiştir. Ankete katılanlar tarafından işaretlenen diğer çevresel konular hava kirliliği (% 33), ürettiğimiz atık miktarı (%32), ormansızlaşma (%26) ve su kirliliği (% 25) ile ilgilidir.
 
Kişisel karbon ayak izlerini azaltmak için, %41'i gelecek yıl uçmaktan kaçınacaklarını, % 41'i ise daha az et yiyebileceklerini veya bazı yemeklerde eti alternatiflerle değiştireceklerini söylemektedir.
 
Kaynak: Earth web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü