İngiltere’nin Otomobil Üretimi Azalmaya Devam Ediyor

29 Ağustos 2019

İngiltere Otomobil Üreticileri Birliği tarafından Reuters haber ajansına bugün (29 Ağustos 2019) ulaştırılan sektörel verilerde, Temmuz ayında İngiltere’de otomobil üretiminin bir önceki yıla kıyasla %10.6 oranında düşüş kaydettiği bildirildi. Son on dört aydır art arda süregelen bu düşüşün nedeni olarak, AB ve Asya pazarlarındaki talep zayıflaması gösteriliyor.

Ayrıca son aylarda Avrupa’da dizel otomobil satışlarının çok azalmış olması ve Çin pazarının zayıflaması gibi nedenler de otomobile olan talep azalmasındaki diğer etken faktörler olarak değerlendiriliyor.

Üretimin ihracata yönelik kısmının, toplam üretimin %80 ini oluşturduğu İngiltere’de, ihracatın %14.6 azalması nedeniyle Temmuz ayında sadece 108,239 adet otomobil üretilebildiği belirtildi. Öte yandan Birlik tarafından açıklanan diğer verilerde ise, iç pazardaki talebin %10.2 artış kaydettiği görüldü.

Birlik Başkanı Mike Hawes ise verdiği beyanatta, otomobil sektörünün büyük bir ağırlıkla ihracata bağımlı olduğunu vurguladı ve uluslararası piyasanın ekonomik olarak ciddi belirsizlikler içermesi ile birlikte bir yandan da sektörün önemli bir teknolojik değişim geçirdiğine dikkat çekerek, İngiltere’nin rekabet koşullarının bozulmaması için Brexit’in mutlaka bir anlaşma dahilinde gerçekleştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Reuters web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü