Japonya, 2040 Karbonsuzlaştırma ve Sanayi Politikası Stratejisini Oluşturacak

16 Mayıs 2024

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı yetkilileri yaptıkları açıklamada, Japon Hükümetinin önümüzdeki yılın mart ayı sonuna kadar karbonsuzlaştırma ve 2040'ı hedefleyen sanayi politikasını kapsayan yeni bir ulusal stratejinin haritasını çıkaracağını söyledi.

Hareket, karbondan arındırmayı hızlandırmak ve yerli sanayilerin rekabet gücünü artırmak amacıyla yatırımları teşvik etmek için uzun vadeli bir strateji oluşturmayı amaçlıyor. Dünyanın beşinci en büyük karbondioksit salıcısı olan Japonya, toplam emisyonlarını 2030 yılına kadar 2013 seviyelerine göre %46 oranında azaltmayı ve 2050 yılına kadar net sıfıra ulaşmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz yıl hükümet, kamu ve özel sektörde 10 yıl boyunca toplam 962 milyar dolar tutarındaki karbonsuzlaştırma yatırımlarını teşvik etmeyi amaçlayan bir yasayı kabul etmişti. 2040 stratejisinin 2023’teki açıklanan yol haritasını iyileştirmesi ve uzun vadeli yatırımlar için daha fazla öngörülebilirlik sağlaması, aynı zamanda yerli şirketlerin rekabet gücünü artırması ve ekonomik büyümeyi desteklemesi bekleniyor.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü