Kanada Tarım ve Gıda Sektörü İçin Destek Paketi Açıkladı

15 Mayıs 2020

Kanada’da korona virüs sonrası uygulamaya konulan sokağa çıkma kısıtlamaları sonrasında 10 eyalette önlemler gevşetilirken, restoran ve barların kapalı olması nedeniyle birçok gıda ürününe yönelik talep Mart ortasından bu yana düşük seyretmiştir.
 
Kanada Başbakanı Justin Trudeau bu hafta yaptığı açıklamada, hükümetin korona virüs salgınıyla mücadele etmelerine yardımcı olmak için çiftçiler ve gıda işleyicilerini 252 milyon Kanada Doları (179,5 milyon ABD Doları) tutarındaki bir paketle destekleyeceğini ifade etmiştir. Ayrıca, gıda sektöründe ihtiyaç duyulan desteğin sağlanması için çalışmalara devam edeceklerini belirtmiştir. 
 
Bu kapsamda, et sektöründeki fabrika kapatmaları nedeniyle çiftliklerde hayvanların daha uzun süre beslenmesi ihtiyacı ortaya çıktığından, sığır eti ve domuz üreticilerinin afet yardım fonu kapsamında 125 milyon Kanada Doları yardım alacağı açıklanmıştır.
 
Gıda üreticilerine, işçiler için kişisel koruyucu ekipman satın alınmasına, sağlık protokollerine uyum sağlamasına veya işleme kapasitesinin artırılmasına yardımcı olmak için 77 milyon Kanada Doları kaynak sağlanacağı ifade edilmiştir.
 
Öte yandan, 50 milyon Kanada Doları değerinde ilk gıda fazlası alım programı kapsamında büyük miktarlarda satın alınacak olan patates ve mantar gibi ürünlerin gıda bankalarına yeniden dağıtılacağı dile getirilmiştir.
 
Kaynak: Reuters web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü