Korona Virüsü Salgını Kısıtlamaları Kolombiya'nın Kömür Üretimini Yıllık %48 Küçülttü

15 Eylül 2020

Reuters haber ajansı, yerkürenin beşinci büyük kömür dışsatımcısı olan Kolombiya'nın kömür üretiminin, Korona virüsü karantina önlemleri ile düşük uluslararası fiyatlar nedeniyle yılın ikinci çeyreğinde %48,8 düştüğünü bildirdi. Güney Amerika ülkesi, Nisan ile Haziran ayları arasında, geçen yılın aynı dönemi kömür üretim rakamı olan 18,8 milyon tondan gerileyerek 9,7 milyon ton kömür üretti. Ülke, Mart ayından Ağustos ayının sonuna kadar olmak üzere beş aydan fazla karantina altındaydı. Kömür madenciliği tümüyle kapatılmaktan ayrı tutulmuş olsa da, yine de birçok maden çalışmalarını azalttı. 

Kolombiya Madenler ve enerji bakanlığı ile Kolombiya ulusal madencilik ajansı, “Bulaşma riskini aşağı çekmek ve uluslararası fiyatlardaki düşüşü yavaşlatmak amacıyla önemli kömür projelerindeki çalışmaların azaltılması, dahası bazı durumlarda askıya alınması ülkenin kilit madenlerinin üretim rakamlarını büyük ölçüde etkiledi." yorumunda bulundu.

Kolombiya 2019'da 82,2 milyon ton kömür üretti. Ülkenin başlıca maden şirketleri arasında BHP grubunun hissedarı olduğu Cerrejon olmak üzere Anglo American Plc ile Glencore Plc ve Glencore'un bir birimi olarak Drummond and Prodeco sayılabilir.  

Kaynak: Steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü