MIMS Automecjhanika Moscow Fuarı

03 Eylül 2018
Yayımlama: 03.09.2018 05:51:00 (TSİ)

27-30 Ağustos 2018 tarihleri arasında Rusya Federasyonu’nun Moskova kentinde düzenlenen “MIMS Automechanika Moscow 2018” fuarı otomotiv yan sanayi ve yedek parça alanında düzenlenen dünyanın en önemli marka fuarlarından Automechanika fuarlarından biri olma özelliği taşımaktadır. Bahse konu fuar bu sene 41 ülkeden toplamda 1.323 firmaya ev sahipliği yapmıştır.

 

Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizasyonunda 47 firmamız toplam 879 m2lik bir alanda söz konusu fuara milli katılım organizasyonu kapsamında iştirak etmiştir.

 

Otomotiv yan sanayi ve yedek parça (aftermarket) alanında faaliyet gösteren ihracatçılarımız ile başta Rusya Federasyonu olmak üzere ağırlıklı Doğu Avrupa firmaları ve dünyanın farklı bölgelerinde faaliyet gösteren firmaların biraraya gelmesini sağlayan söz konusu fuarda, Türk firmalarına ziyaretçiler tarafından genel olarak ilgi gösterilmiştir.

 

Bu çerçevede, söz konusu fuarın, ülkemiz menşeili otomotiv yan sanayi ve yedek parça ürünlerinin başta Rusya Federasyonu olmak üzere Doğu Avrupa’da tanınmasına katkı sağlayacağı ve ihracatımıza olumlu etkiler oluşturacağı değerlendirilmektedir.