Ticaret Savaşı Güveni Sarsarken Petrol Fiyatı Yaklaşık %2 Geriledi

26 Ağustos 2019

Petrol fiyatları, ABD-Çin ticaret savaşında tansiyonun yükselmesinin küresel ekonomiye olan güveni sarsması nedeniyle, ABD ham petrolünün fiyatını da iki haftadan uzun bir süre içerisindeki en düşük düzeyine doğru itekleyerek Pazartesi günü (Bugün) düştü.

Brent tipi ham petrolün fiyatı Greenwich saatine göre 00:44 itibariyle 89 sent ya da %1,5 oranında düşüşle varil başına 58,45 ABD Doları’na inerken, 15 Ağustos’tan bu yana en düşük düzey olan 58,24 ABD Doları düzeyine de dokundu.

ABD petrolü 1 ABD Doları ya da %1,8 oranında gerileyerek varil başına 53,17 ABD Doları’na geriledi, öncesinde ise 9 Ağustos’tan bu yana en düşük düzey olan 52,96 ABD Doları’nı gördü.

Dünya ekonomisinde yavaşlama olacağı konusundaki endişeler ABD ile Çin arasındaki yoğun ticaret savaşı ile körükleniyor.

Çin Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz haftanın sonunda ham petrol, soya fasulyesi gibi tarımsal ürünler ve küçük uçaklar da içerisinde olmak üzere ABD çıkışlı toplam 5078 ürüne %5 veya %10 oranında ek gümrük tarifeleri getireceğini açıkladı.

ABD Başkanı Trump, misilleme olarak, ABD’li şirketlere Çin’deki işlerini tasfiye ederek ABD’de üretim yapmanın yollarını aramaları talimatını verdiğini söyledi.

Kaynak: Euronews web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü