Alman Volkwagen şirketinin Slovakya'daki yatırımının 1 milyar avroya ulaşması bekleniyor

12 Kasım 2020

Dennik N gazetesinin internet sitesinde yaptığı açıklamaya göre, Alman Volkswagen şirketi, amiral gemisi Passat modelini ve Çek Skoda markasının premium Superb modelini Bratislava'nın Devinska Nova Ves ilçesindeki fabrikasında üretecek. Ayrıca, ilgili yatırımın, hükümetin beklentisinden daha büyük olacağı ifade ediliyor.

Slovak Hükümeti, Temmuz ayı başlarında Alman otomobil üreticisi ile Slovakya'da 500 Milyon Avro'dan fazla olması beklenen potansiyel bir yatırım için ortak bir deklarasyon imzalamıştı. Volkswagen CEO'su Herbert Deiss yatırımın en nihayetinde 1 Milyar Avro'ya ulaşmasını beklediklerini ifade etmiştir. Şirket, Slovakya’daki söz konusu yatırımına, Türkiye'de Passat ve Superb modellerinin üretimi için planladığı yeni fabrikadan vazgeçmesinin ardından karar vermiştir.

Slovakya'da üretilecek olan Passat ve Škoda Superb sayısı veya yatırımın bir kısmının elektrikli araç içerip içermeyeceği henüz belli olmamakla birlikte, Volkswagen’in yatırımla ilgili detayları 13 Kasım Cuma günü görüşeceği belirtiliyor. Otomobil üreticisinin Slovakya'ya yatırım yapma kararının arkasındaki nedenlerden birisinin yatırım teşvikleri olabileceği ifade ediliyor. Hükümet, personeli eğitmek ve niteliklerini artırmak için bir kurum inşa etme sözü vermiş olup, fabrikanın 20 kilometre çevresinde otomobil üreticisi için yeni kiralık binalar inşa etmeyi ve fabrika çalışanlarının ulaşım imkanlarını artırmayı planlıyor.

Kaynak: The Slovak Spectator
Yayımlayan: Bratislava Ticaret Müşavirliği