29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

89. kuruluş yılını onur ve mutlulukla kutladığımız Cumhuriyetimizin ilanı, şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir.

29 Ekim 2012

89. kuruluş yılını onur ve mutlulukla kutladığımız Cumhuriyetimizin ilanı, şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir.
Cumhuriyet, başlangıcından sonuna kadar her safhası eşsiz mücadelelerle dolu Kurtuluş Savaşı'nın, milletimizin üstün fedakârlıkları sonucu kazanılmış görkemli bir zaferidir.
Cumhuriyet, milletimizin yeniden dirilişinin simgesidir.
Biz, dünyanın en şanlı tarihine ve en büyük medeniyetine sahip bir milletiz.
Biz tüm zorluk ve sıkıntılar karşısında inanç ve kararlılık örneği gösteren bir milletiz.
Biz, farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, bizi birbirimize sarsılmaz bağlarla bağlayan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçılarıyız.
İstiklal mücadelesi yıllarında, ülkeyi topla tüfekle parçalayamayacağını anlayan güçler, bugün çok daha sinsi ve karanlık planlarla bölmeye çalışmaktadır. Ancak milletimiz sahip olduğu tarihi tecrübe ve sağduyu ile bu karanlık oyuna düşmeyecektir. Kardeşliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Dayanışmanın en güzel örneklerini gösteren aziz milletimiz bugün de, etrafımızda yaşanan bütün olumsuz gelişmelere, düşmanca tavır sergileyen tüm şer ve nifak odaklarına, birlik ve beraberliğiyle en güzel cevabı verecektir.
Bugün, bizi biz yapan değerlerimizi daha gür sesle yüceltecek, geçmişte olduğu gibi bugün de tek yürek olarak haykıracak, el ele, gönül gönüle geleceğe daha büyük bir güvenle bakacağız.
Cumhuriyetimizi var eden değerlerimize daima sahip çıkacağız. Türkiye'yi evrensel değerlerin yol göstericiliğinde hep beraber yarınlara taşıyacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum.
 
Hayati Yazıcı
Gümrük ve Ticaret Bakanı