“AK Parti Hareketinin Meyvesini Teşkil Edecek İlk Tohum Giresun'da Atıldı”

Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu ile Giresun'da, 19 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 5. Olağan İl Kongresine katıldı.

14 Şubat 2015
Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu ile Giresun'da, 19 Eylül Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti 5. Olağan İl Kongresine katıldı.

Kongrede konuşan Bakan Canikli, Giresunluları selamlayarak, AK Parti hareketinin meyvesini teşkil edecek ilk tohumun Giresun'da atıldığını söyledi.

Giresunlulara, AK Parti'ye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve arkadaşlarına verdikleri destek için teşekkürlerini sunan Canikli, samimiyetiyle, duasıyla, coşkusuyla Giresun'un bu harekete her türlü desteğini verdiğini kaydetti.

Giresun'a yapılan yatırımlar için Başbakan Davutoğlu'na teşekkürlerini sunan Canikli, hükümetin, Giresun'a ve bütün Karadeniz'e her şeyi verdiğini ve vermeye devem edeceğini dile getirdi.
Genel seçimlerde AK Parti'ye oy isteyen Canikli, "7 haziran seçimlerinde, 4-0 yapmamız gerekiyor. Giresun şimdiden buna hazırlan" diye konuştu.

Türkiye 7 Haziran Seçimlerine Hazır

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye 7 Haziran seçimlerine hazır, AK Parti 7 Haziran'da yeni bir destan yazmaya hazır. AK Parti kadroları bir kez daha Türk demokrasisinde, 'Yeter, söz de karar da milletindir' demeye hazır" dedi.
"Giresunlular'dan güç alan hiçkimsenin başı eğilmez, Giresunlular'dan, Karadeniz'den güç alan hiçbir siyasi hareket Türkiye'de herhangi bir şekilde iktidarını kaybetmez" diyen Davutoğlu, Giresun'un 30 Mart'ta muhteşem bir mitingle Erdoğan'ı ağırladığını ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 66 destek verdiğini hatırlattı.

“Milletin Demokrasi İle Buluşmasını Teminat Altına Aldı”

7 Şubat 2012'de MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın hesaba çekilmeye çalışıldığını belirten Davutoğlu, o dönemde Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sadece Fidan'ın arkasında durmadığını, aynı zamanda demokrasinin ve hukuk devletinin de arkasında durdurduğu söyledi.

Davutoğlu, "Bütün sisteme sızan paralel yapılanmaya karşı dimdik durdu. Dirayetle devletin bütünlüğünü ve milletin demokrasiyle buluşmasını teminat altına aldı" dedi. 

“Ortadoğu’yu Bırak Şişli’ye Bir Düzen Getir”

Başbakan Davutoğlu"Kılıçdaroğlu'nun milletvekilleri o zalimin elini sıkmaya giderken, Şam bombalanırken, güzel Halep bombalanırken, Dara, Lazkiye bombalanırken, onlar tebriğe gittiler. Şimdi bataklık dediği Ortadoğu'ya 'biz düzen getireceğiz' diyor. Sen bırak Ortadoğu'yu, Şişli'ye bir düzen getir de ben göreyim seni" dedi. 

Davutoğlu, AK Parti Giresun İl Kongresinde, "halkı direnişe çağıran" CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Suriye söz konusu olduğunda Esad rejimiyle el ele tutuştuğunu söyledi. 

Kılıçdaroğlu'nun şimdi ise iktidara gelmeleri durumunda Suriyelilere "gidin" diyeceklerini söylediğini belirten Davutoğlu, "İşte bunlardaki vicdan bu" dedi.

Giresun Valiliğini Ziyaret Etti

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Giresun Valiliği'ni ziyaret etti.

AK Parti Giresun İl Kongresi'nin ardından valilik binasına gelen Davutoğlu'nu burada Giresun Valisi Hasan Karahan, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar ve diğer ilgililer karşıladı. 

Davutoğlu'na ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu da eşlik etti.