AK Parti Ordu 5. Olağan İl Kongresi Yapıldı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu ile Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Ordu 5. Olağan İl Kongresine katıldı.

14 Şubat 2015
Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu ile Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Ordu 5. Olağan İl Kongresine katıldı.

Kongrede konuşun Başbakan Davutoğlu"Geçen 2013 Mayısı'ndan itibaren Türk demokrasisine, Türkiye'nin huzuruna darbe vurmak isteyenler her kanattan, her koldan çalıştılar. Gezi provokasyonları yaptılar, başaramadılar. 17-25 Aralık provokasyonları yaptılar, başaramadılar" dedi.
 
"Sen bize Reis'in emanetisin" sloganları üzerine Davutoğlu, "Reis'in bütün emanetlerine sahip çıktık, çıkmaya devam edeceğiz inşallah" dedi.

Ordu'da teşkilatlara katkıda bulunanlara teşekkür eden Davutoğlu, 2011 yılında hayatını kaybeden eski AK Parti Ordu Milletvekili Harun Çakır'a da Allah'tan rahmet diledi.

Başbakan Davutoğlu, Ordu ve Giresun'un, il kongrelerinin son halkasını temsil ettiğini dile getirerek, "Ama bizi öylesine karşıladınız ki gerçekten çok güzel bir mühür oldu. Hiçbir zaman unutmayacağız Ordu'daki bu coşkuyu" şeklinde konuştu.

Ordu'ya teşekkür borçlu olduklarını dile getiren Davutoğlu, onun için il kongrelerinin son halkasını Ordu'da yaptıklarını belirtti.
Davutoğlu, "Niye teşekkür ediyoruz? Çünkü, Ordu, demokrasinin Ordusu olduğunu gösterdi. Demokratik mücadele gerektiğinde" diye konuştu.




 
İç Güvenlik Paketi
 
Başbakan Davutoğlu, kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" diye bilinen kanun tasarısına ilişkin, "Bu yasanın tek hedefi vardır. Türkiye'de özgürlüklerin hakkıyla korunması ve Türkiye'nin huzurunu bozacak hiçbir provokatöre fırsat tanınmaması. Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş, eğer paketi okuduysanız, söyleyin, nerede sizi rahatsız eden ne var? Ama Pensilvanya'dan gelen talimatla hareket ediyorsanız o sizin bileceğiniz bir şey. Nedir bu pakette olan? Molotof kokteyli ile kimse gösteri yapamayacak" dedi.
Davutoğlu, İç Güvenlik Paketi'ne ilişkin, "Eğer Mecliste bu yasayı engellemeye kalkarlarsa onların hepsine 'bonzai taraftarları' diyeceğiz, 'bonzai taraftarları.' Bonzai Bahçeli, bonzai Kılıçdaroğlu, molotof Bahçeli, molotof Kılıçdaroğlu, unvanları bu olacak" dedi.
 
 
Kongreye Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, bölge milletvekilleri ile AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Süleyman Soylu, Nükhet Hotar, Nurettin Nebati katıldı.