Başbakan Davutoğlu : "Bizim Kongremiz Bir Vefa, Erdem Kongresiydi"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun teşrifleri ile gerçekleşen AK Parti Trabzon 5. Olağan İl Kongresi’ne katıldı.

20 Aralık 2014

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun teşrifleri ile gerçekleşen AK Parti Trabzon 5. Olağan İl Kongresi’ne katıldı.Hayri Gür Spor Salonu'nda düzenlenen kongrede konuşan Başbakan Davutoğlu, "CHP bizden sonra kongre yaptı. Bizim kongremiz bir vefa, erdem kongresiydi. CHP'nin kongresiyse parçalanma, ayrışma, hakaret kongresi oldu. 3 aydır CHP'nin içinde fırtınalar dinmiyor. Ulusalcılar, şucular, bucular diye ayrıldılar. 
Biz hiçbir partinin problem yaşamasın istemeyiz ama bir parti, kendi içinde böylesine problemler yaşıyorsa, milletten kopuk olmasıdır. Millete rağmen siyaset yapma arzusudur"
dedi.
 
"Bizim İttifakımız Milletimizle"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in, "30 Mart'ta biz paralelcilerle koalisyon yapmıştık. Hata yaptık" şeklinde sözler sarf ettiğini anımsattı.Bu sözü kendilerinin değil CHP'li bir milletvekilin söylediğine işaret eden Davutoğlu, şunları kaydetti:
"Sayın Kılıçdaroğlu, şimdi çık ve açıkla. Paralelcilerle koalisyon yaptınız mı, yapmadınız mı? İttifak yaptınız mı, yapmadınız mı? Millet iradesini ipotek altına almak için kimlerle kapalı kapılar ardında ne konuştunuz? Dikkat edin. Bu paralel çete mazlum ve mağdur insanlara karşı yaptığı operasyonlar, 2009-2010'da, şimdi su yüzüne çıktığında, ona da ilk kez, bu çeteye de sahip çıkan yine CHP oldu. Biz herkesin maskesini indirmeye devam edeceğiz. Kim ne koalisyon yaparsa yapsın. Aynen Cumhurbaşkanlığı seçiminden olduğu gibi istedikleri kadar ittifak etsinler, bizim ittifakımız sadece ve sadece aziz milletimizledir."

"Birbirlerine Darbe Yapmaya Kalkıyorlar"

Meclis'teki bütçe görüşmelerinde CHP'nin Mısır darbesini savunduğunu dile getiren Davutoğlu, şunları söyledi:
"Dönüp, 'darbecisiniz' dediğimizde sinir uçlarına dokunmuş bir şekilde ayağa kalktılar. Sanki onların ayağa kalkmasından biz korkacağız, çekineceğiz gibi. Biz zaten hem kendimiz ayağa kalkmışız hem milletimizi ayağa kaldırmışız. Ama o günden bugüne 'Biz darbeye karşıyız" diyebildiler mi? Biz '27 Mayıs'a, 28 Şubat'a karşıyız' diyebildiler mi? Diyemediler. Ne oldu biliyor musunuz? Baktılar Türkiye'de darbe yapamıyorlar, darbecilik bulaşmış ya, Şişli Belediyesinde darbe yapmaya kalkıştılar birbirlerine karşı. Baktılar ki demokrasi Türkiye'de kökleşti ve artık AK Parti döneminde darbe yapmak mümkün değil, alışkanlık bu ya terkedemediler, birbirlerine karşı Şişli Belediyesinde darbe yapmaya kalkıyorlar."  

"Yolumuz, Kaderimiz Bir"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı zamanında Pınarhisar'da ziyaret ettiğini hatırlatan Davutoğlu, "Ziyaret odasında yıllar sonra kendisinin cumhurbaşkanı benim de başbakan olarak emaneti kendisinden alacağımı belki hesap etmemiştik ama şunu hesap etmiştik. Nereye kadar olursa olsun yolumuz, kaderimiz bir diye hesap etmiş ve ahdetmiştik" dedi.  
Kongreye,Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Lütfü Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve milletvekilleri katıldı.