Başbakan Davutoğlu DOKAP Eylem Planını Açıkladı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı Doğu Karadeniz Projesi Eylem Planı(DOKAP) basın toplantısına katıldı.

14 Şubat 2015
Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli, Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı Doğu Karadeniz Projesi Eylem Planı(DOKAP) basın toplantısına katıldı.

Ordu'da Devlet Tiyatroları Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda konuşan  Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bizim iktidarlarımız, tesadüfi gelişmelerle politikalarını belirleyen bir iktidar değildir. AK Parti hükümetleri, mikro ölçekten makro ölçeğe ve küresel ölçeğe, birbirleriyle tutarlı, bütünlük arz eden bir perspektifle ekonomik kalkınmaya bakmaktadır" dedi.
 
Başbakan Davutoğlu, "DOKAP'ı oluşturan üç alt bölgemizde kişi başına gayri safi katma değeri Türkiye ortalamasının üstüne çıkarmaya kararlıyız. 2013 yılında yüzde 6,7 olan bölgedeki işsizlik oranını, 2018 yılında, bu programın sonunda yüzde 4,7'e düşürmeyi amaçlıyoruz. Yine 2013 yılında yüzde 47,6 olan istihdam oranının 2018 yılında yüzde 51,1'e ulaşmasını hedefliyoruz. Yüzde 51 olan iş gücüne katılım oranının da 2018'de yüzde 53,7 olmasını bekliyor, bu çerçevede çalışmaları sürdürüyoruz" diye konuştu.
 
Başbakan Davutoğlu, Doğu Karadeniz Projesi Eylem Planı'nı açıklarken yaptığı konuşmada, "12 yılık bu birikim üzerine şu anda hedefimiz inşallah önümüzde 2023'e doğru giderken Doğu Karadeniz Bölgesi'ni DOKAP çerçevesinde gerçek bir çekim alanı, hem Türkiye'nin hem bütün Karadeniz'in hem Kafkaslar ve Ortadoğu'nun ulaşım hattı olarak bütün hinterlandın çekim alanı haline getirmeye kararlıyız" dedi.