Cumhurbaşkanı Erdoğan Esnaf ve Sanatkarlarla Buluştu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli, TESK heyeti ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti Esnaf ve sanatkârlara konferans salonunda seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Evinize, milletin evine, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne hoş geldiniz" ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne anayasa ne başkanlık sistemi tartışmasında ortaya koyduğumuz bir ön şart, bir dayatma yok. Türkiye'nin bu değişime, bu dönüşüme ihtiyacı olduğuna inandığımız için herkesin görüşünü serbestçe ortaya koymasını istiyoruz. Bunların hepsi konuşulacak, tartışılacak, bir formata kavuşturulacak, bir metne dönüştürülecek ve sonuçta nihai kararı elbette milletimiz verecek" dedi.

05 Şubat 2015
Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Nurettin Canikli, TESK heyeti ile birlikte  Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etti
Esnaf ve sanatkârlara konferans salonunda seslenen Cumhurbaşkanı  Erdoğan, "Evinize, milletin evine, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne hoş geldiniz" ifadesini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne anayasa ne başkanlık sistemi tartışmasında ortaya koyduğumuz bir ön şart, bir dayatma yok. Türkiye'nin bu değişime, bu dönüşüme ihtiyacı olduğuna inandığımız için herkesin görüşünü serbestçe ortaya koymasını istiyoruz. Bunların hepsi konuşulacak, tartışılacak, bir formata kavuşturulacak, bir metne dönüştürülecek ve sonuçta nihai kararı elbette milletimiz verecek" dedi. 

“Esnaf ve sanatkâr Toplumun Omurgası”
 
Erdoğan, milletle buluşmalarının devam edeceğini, bugün de 1 milyon 650 bin esnaf ve sanatkârı temsilen konukları ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Esnaf ve sanatkârın toplumun omurgası olduğunu, bu omurga ne kadar sağlam olursa ülkenin de o kadar güçlü olacağını dile getiren Erdoğan, "Omurgasız bir bedenin ayakta kalması nasıl mümkün değilse, esnaf ve sanatkârının güçlü olmadığı bir Türkiye'nin de tüm ihtişamıyla ayakta kalabilmesi, geleceğine umutla bakabilmesi mümkün değildir" diye konuştu. 
Esnaf ve sanatkârların tarihte de önemli yeri olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Esnaf ve sanatkârı özellikle toplumdan tecrit etmeye kalkarsanız o toplumu zayıf düşürürsünüz" dedi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ne zaman sıkıntıya düşülse esnaf ve sanatkârın, ülkenin ve toplumun bütünleştirici, birleştirici gücü olarak devreye girdiğini kaydetti.
Kırşehir ziyaretini hatırlatan Erdoğan, "Siyasi tarihimde hakikaten Kırşehir'de böyle bir buluşma olmamıştı" dedi. 
Ahiliğin 3 açık, 3 kapalı şartını anlatan Erdoğan, 3 açık şartı "Elini, kapını, sofranı açık tut", 3 kapalı şartı "Dilini, gözünü, belini bağlı tut" olarak sıraladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ilkelere sıkı sıkıya bağlı bir esnaf teşkilatı ve onun mensupları her türlü krize, sıkıntıya karşı zırhlanmış, şerbetlenmiş demektir. Ahilik geleneğinde ifadesini bulan ahlaka sahip çıktığınız, bu geleneği yaşattığınız sürece hiç bir güç sizlere, sizin şahsınızda bizlere zarar veremez, hiç bir güç sizleri ortadan kaldıramaz" şeklinde konuştu.
Erdoğan, geçmişte esnafın ve sanatkârın ihmal edildiği, yok sayıldığı, görmezden gelindiği dönemler yaşandığını belirleterek, "Esnafın sokakta gösteri yapmaya mecbur bırakıldığı, esnafla devletin karşı karşıya getirildiği günler oldu. Biz, Başbakanlığımız döneminde de Cumhurbaşkanlığımız döneminde de attığımız her adımda esnafımızla hareket ettik, ediyoruz" dedi.
Kamuya borçların yapılandırılmasından, kredi imkânlarının genişletilmesine kadar esnafı güçlendirecek, esnafın önünü açacak düzenlemeleri birer birer hayata geçirdiklerini anlatan Erdoğan, en son perakende ticaretin düzenlenmesine ilişkin kanunu da çıkardıklarını hatırlattı. 
Kanunun tüm esnaf ve sanatkârlara hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, esnaf ve sanatkârlara, verdikleri teşekkür ilanındaki iltifatları, kadirşinaslıkları için şükranlarını sundu.

“7 Haziran Yeni Türkiye İçin İrade Ortaya Koyma Günü”

Kırşehir'e gidişini yadırgayan parti genel başkanları olduğunu dile getiren Erdoğan, "Meydanlara çıkıyor, Cumhurbaşkanlığı yeminini unutmuş, meydanlarda konuşuyor" değerlendirmeleri yapıldığını anımsatarak,  "Bunlar, Cumhurbaşkanlığı yemininin muhtevasını da herhalde pekiyi bilmiyor. Her zaman söylüyorum, ben tarafım ama bu, bir siyasi partinin tarafı olmak anlamına gelmeyecek. Ben milletin tarafındayım. Onlar bunu göremiyorlar" ifadelerini kullandı.  
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran'da kendisinin de bir oy hakkı olduğuna vurgu yaparak, ailesinin de kime oy verdiğini bilemeyeceğini kaydetti. 

“2023’te Milli Geliri 25 bin Dolar Seviyesine Yükseltmeyi Hedefliyoruz”

Türkiye'nin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkması gerektiğine işaret eden Erdoğan, 2023'te Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin 25 bin dolar seviyesine yükselmesini hedeflediklerini belirtti.
"Birileri paçalarımızdan çekmeye gayret ediyor. Neyle? Faizle. Olmaz. Bu doğru bir adım değil" ifadesini kullanan Erdoğan, bugün esnafa verilen destek ve kredilerin, faiz uygulamasının geçmişle mukayesenin mümkün olmadığını aktardı. Erdoğan, "Fakat yeterli mi? Yine değil. Bunu daha iyi bir noktaya getirmemiz lazım. Bu konuda 'Enflasyon şuraya inerse biz de faizi düşüreceğiz' diye bir mantık, yanlış bir mantıktır. Böyle bir mantık olmaz. Enflasyona göre faiz ayarlanmaz. Faiz zaten enflasyonu oluşturur" dedi.