Cumhurbaşkanı Erdoğan, TESKOMB Heyetini Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TESKOMB Heyetini Kabul Etti

26 Şubat 2015
 
Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda TESKOMB heyetini kabul etti. Kabulde Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın  Nurettin Canikli’de hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bizim ahilik geleneğimizde esnaf ve sanatkarımızın ölçüsü, düsturu nedir? Sabah gelir, besmeleyle dükkanını açar, akşam artık ne kadar kazandıysa onu cebine kor ve şükürle kapatır. Sadece kendi kazancını düşünmekle kalmaz, komşusunun siftahını da hesaba katar. Böyle bir anlayışın olduğu yerde haksız rekabetmiş, emeğin sömürülmesiymiş, hak yenmesiymiş bütün bunların yaşanması mümkün müdür?'' dedi.

Dünyada ve Türkiye'de esnaf ve sanatkarların ekonominin en önemli aktörlerinden biri olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Ama bizim ülkemizde esnaf ve sanatkarın çok daha farklı bir konumu vardır. Bizde esnaf ve sanatkar orta direk dediğimiz, toplumun maddi ve manevi omurgasını teşkil eden kesimi oluşturur. Esnaf ve sanatkarımızın kurumsallaşmasının bizim tarihimizdeki, kültürümüzdeki karşılığını biliyorsunuz. Nedir, ahiliktir. Ahi teşkilatı'' değerlendirmesinde bulundu. 

Erdoğan, bugün de ahiliğin terbiyesi, ruhu, adabı, erkanının, esnaf ve sanatkarlar arasında büyük ölçüde yaşamaya devam ettiğini belirterek, Türkiye'nin bugüne kadar pek çok ekonomik ve sosyal krizi dünyadaki benzerlerine göre en az tahriple, en az sıkıntıyla atlatmasında Ahilik kültürünün rolü ve payının olduğunu söyledi.