Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli Orta Vadeli Program (OVP) Toplantısında Konuştu

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında yapılan toplantı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ilgili kamu kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

08 Ekim 2014
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan başkanlığında yapılan toplantı, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve ilgili kamu kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.  

Başbakanlık  Yeni Bina'da yapılan toplantıda bakanlar basın mensuplarının sorularını cevapladı. Basın mensuplarının sorusu üzerine,  Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, kamuoyunda dahilde işleme rejiminin ithalatı teşvik eden bir mekanizmaya dönüştüğüne yönelik bir algı oluştuğunu bildiklerini söyledi.

Bu konuyla ilgili yakın zamanda bir çalışma yaptıklarını anlatan Canikli, "Mersin Gümrük Müdürlüğü bünyesinde dahilde işleme rejimi çerçevesinde ihracatı yapılan tüm ürünlerle ilgili numune alınarak bir tahlil yapıldı. Bu çerçevede 703 maldan numune alınmıştır. Bunun sonucunda bu çerçevede ihraç edilen 73 malda sıkıntı tespit edilmiştir. Bu oran olarak önemli bir tespittir. Demir-çelikte bu bağlamda bir sorun tespit edemedik" dedi.