Hayati Yazıcı’nın 19 Mayıs Mesajı

19 Mayıs 1919 tarihi, Cumhuriyet meşalemizin yakıldığı gündür.

18 Mayıs 2013

19 Mayıs Mesajı
 
19 Mayıs 1919 tarihi, Cumhuriyet meşalemizin yakıldığı gündür.

Türk tarihine altın sayfalar ekleyen İstiklâl Savaşımız; büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkması ve milletimizi Anadolu’da, Kuvay-i Milliye ruhuyla yeniden teşkilatlandırmasıyla başlamıştır.

Şanlı tarihimizin en büyük destanlarından biri olan Kurtuluş Savaşı’nda yüzbinlerce gencimiz vatanı için canını seve seve feda etmiştir. Bu destansı mücadelede Türkiye’nin istiklali için şehitlik mertebesine ulaşan gençlerimiz kendilerinden sonra aynı ruh kökünden gelecek genç neslin öncüsü olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Gençler, cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız” sözleriyle, erdemli ve her alanda donanımlı bir şekilde Cumhuriyetimize hizmet edecek gençlerimize olan güvenini dile getirmiştir.

Bugün, hem Doğu’nun irfanına sahip, hem de Batı kaynaklı ilimlere en ince noktalarına kadar hâkim; Cumhuriyetimizin ve milletimizin ortak değerlerine kadim medeniyetimizden aldığı özgüvenle sahip çıkan gençlerimizin, ülkemizi gelecek yüzyıllara başarıyla taşıyacaklarına inancımız ve güvenimiz sonsuzdur.

Kıymetli gençlerimizin ve aziz milletimizin, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını minnet, rahmet ve şükranla yâd ediyorum.
 
Hayati Yazıcı
Gümrük ve Ticaret Bakanı