Avusturya Korona Virüsüne Karşı Aldığı Önlemleri Güncelledi

16 Mart 2020

Avusturya’da Korona virüsünün yayılmasını engellemeye yönelik yeni önlemler alındı. Ülkede 1.000’den fazla kişide Korona virüsü tespit edilirken, virüse bağlı olarak 2 kişi hayatını kaybetti. 15 Mart Pazar günü olağanüstü toplanan Avusturya Parlamentosunda tüm partilerin desteğiyle alınan kararlar aşağıda yer almaktadır.

- Daha önce saat 15:00’a kadar açık olacağı belirtilen restaurant ve cafeler 17 Mart Salı günü itibariyle tamamen kapatılacak, zaruri ihtiyaçların karşılanması amacıyla marketler, eczaneler, bankalar, benzin istasyonları vb. dükkanlar hizmet vermeye devam edecek.

- Çalışmak ve zaruri ihtiyaçlarını karşılamak zorunda olanlar ile başkalarına yardım edenler dışında kimsenin dışarı çıkmamasının gerektiği belirtildi.

- Kamuya açık alanlarda beş kişiden fazla insan topluluğu yasaklandı, yasağın uygulaması polis tarafından denetlenecek, yasağa uymayanlara büyük idari ceza uygulanacak.

- Dışarı çıkmak zorunda olan kişi ya yalnız dışarı çıkacak veya aynı ev içinde birlikte yaşadığı kişi ile çıkabilecek.

- En çok Korona virüslü kişinin yaşadığı ve daha önce bazı bölgeleri karantina altına alınan Tirol eyaleti tamamen karantına altına alındı ve geçerli bir sebebi olmayanların evlerinden çıkmaması gerektiği belirtildi.

Diğer taraftan, hava trafiğinin yakın zamanda tamamen duracağı belirtilerek, yurtdışındaki Avusturya vatandaşlarına en kısa sürede ülkeye dönmeleri çağrısında bulunuldu.
 
Kaynak: Der Standard
Yayımlayan: Viyana Ticaret Müşavirliği