“Porsche Informatics” Firması, Yukarı Avusturya Eyaletinde bulunan Softwarepark Hagenberg'de Yeni Bir Bilişim Teknolojisi Üretim Alanı Açtı

25 Mayıs 2021

Porsche Informatics (Porsche Bilişim) şirketi, Yukarı Avusturya Eyaletinde bulunan Softwarepark Hagenberg'de yeni bir araştırma laboratuvarı açtı.

Şirket, Hagenberg Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin yanı sıra tanınmış araştırma kurumları ve bilişim teknolojisi firmalarıyla ortaklaşa çalışarak bu alandaki birlikteliklerden en iyi şekilde yararlanmayı hedefliyor.

“Porsche Informatics” Genel Müdürleri Rainer Trischak ve Manfred Immitzer, "Amacımız, Softwarepark Hagenberg'deki yeni tesisimizi bilişim teknolojisi alanındaki faaliyetler için üretim alanına dönüştürmektir” şeklinde açıkladı.

“Porsche Informatics”, proje çalışmaları ve doğrudan saha çalışmaları yürütmeyi planlıyor. Bu kapsamda, Uygulamalı Bilimler Üniversitesindeki öğretim görevlileri ve öğrencilerle robotik ve veri bilimi gibi bilişim teknolojileri konularıyla ilgili ortak çalışma, araştırma ve yenilikçi projeler yürütülmesi amaçlanıyor.

Mevcut durumda, Hagenberg'deki bilişim teknolojileri üssünde 70'den fazla şirket bulunmakta. Softwarepark Hagenberg, temel araştırmadan uygulamaya uzanan geniş yelpazede yazılım alanında ulusal ve uluslararası arenada lider konumda olan uzmanlara ve araştırma şirketlerine ev sahipliği yapmakta.

Kaynak: Austrian Business Agency
Yayımlayan: Viyana Ticaret Müşavirliği