Avusturya’da Korona Virüsüne Karşı Alınan Yeni Önlemler Açıklandı

07 Nisan 2020

Korona virüsü ile mücadele kapsamında Avusturya’da alınan son önlemlere ilişkin, Başbakan Sebastian Kurz, başbakan yardımcısı ile sağlık ve içişleri bakanlarının da katıldığı ortak basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında, virüsün yayılma hızının yavaşladığı, fakat tehlikenin henüz geçmediği belirtilerek daha önce açıklanan önlemlerin güncellendigi ve yeni önlemler alındığı açıklandı. Virüsle mücadeleye ilişkin güncellenen ve yeni alınan önlemler aşağıda yer almaktadır.

- Sokağa çıkma kısıtlaması Nisan ayı sonuna kadar uzatılırken, 14 Nisan tarihinden itibaren toplu taşıma araçlarında maske kullanımı zorunlu olacaktır.
 
- 14 Nisan tarihinden itibaren en fazla 400 metrekare alana sahip dükkanlar ile inşaat ve bahçe malzemesi satılan mağazalar açılacak, bu mağazalarda maske takmak ve sosyal mesafe kuralına uymak zorunlu olacaktır. 

- 1 Mayıs itibariyle tüm dükkanların, alışveriş merkezlerinin ve kuaförlerin koruyucu tedbirlere uyulması şartıyla açılması öngörülmektedir. 

- Otel, restaurant ve cafelerin Mayıs ortası açılması öngörülmektedir. 

- Okullar eğitimlerine Mayıs ayı ortasına kadar uzaktan devam edecek olup, Mayıs ortasından sonrasına ilişkin karar ilerleyen tarihlerde verilecektir. Üniversitelerde bu dönem sadece dijital eğitim yapılacaktır. 

- Tüm etkinlikler Haziran ayı sonuna kadar yasaklanmıştır. 

- Vaka sayılarının tekrar yükselmesi halinde yukarıda kayıtlı tedbirlerde değişiklik yapılabilecektir.

Yayımlayan: Viyana Ticaret Müşavirliği