Avusturya’da Koronavirüs Önlemlerinin Hafifletilmesine Karar Verildi

10 Şubat 2021

Avusturya Hükümeti, 8 Şubat 2021’den itibaren koronavirüs kısıtlamalarının bazı sektörlerde hafifletilmesine karar verdi.  Bu kapsamda, perakende sektöründe 20 metrekare başına 1 müşteri olması kaydıyla mağazaların açılmasına izin verileceği bildirildi. Gıda sektörü söz konusu uygulamadan istisna tutuldu ve bu sektörde perakendecilik yapanların 10 metrekare başına 1 müşteri bulunması şartıyla dükkânlarını açabileceği ifade edildi. Mağazalarda FFP2 türündeki maskelerin takılmasının zorunlu olacağının altı çizildi. Perakende sektöründeki uygulamalar müzeler, galeriler ve hayvanat bahçeleri için de uygulanacağı açıklandı.

Hizmet sektöründe iş yapanların randevu sistemiyle dükkânlarını açabileceği, ancak randevu sırasında müşterilerin 48 saatten eski olmayan bir korona testi göstermeleri gerektiği vurgulandı.

İlaveten, düzenli korona testleri yapılması şartıyla sömestr tatili sonrasında okulların yüz yüze eğitime geri döneceği, ilkokullarda öğrencilerin haftada iki kez test yaptırmasının zorunlu olacağı, ileri seviye sınıflarda ise vardiyalı olarak yüz yüze öğrenime başlanılacağı ifade edildi. 15 yaş ve üstü öğrenciler için FFP2 türü maskelerin zorunlu olacağı açıklandı.

Bununla beraber, gastronomi ve turizm sektörlerinin kapalı kalmaya devam edeceği belirtildi. İlaveten, akşam saat 8:00 ile sabah saat 6:00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı açıklandı. Avusturya Hükümeti, söz konusu önlemlerin iki hafta sonra tekrar değerlendirileceğini vurguladı.

Yayımlayan: Viyana Ticaret Müşavirliği