ANERA, ABD Hükümetini Filistinlilere Yardımı Çekme Kararını Revize Etme veya Tersine Çevirme Çağrısı Yaptı

17 Ocak 2019

American Near East Refugee Aid (ANERA), ABD Hükümetini Filistinlilere Yardım Çekme Kararını Revize Etme veya Tersine Çevirme Çağrısı Yaptı.
USAID’in tüm Batı Şeria / Gazze programlarını 31 Ocak 2019’a kadar sona erdirme konusundaki kesin kararı, ANERA’nın Filistinli Toplum Altyapısı Geliştirme (PCID) programının planlanandan 11 ay önce sona ereceği ve 100.000'den fazla Filistinlinin güvenli suya, sağlık tesislerine, eğitim ve oyun alanlarına erişiminden mahrum bırakıcak anlamına geliyor. Bu karar aynı zamanda ANERA ve USAID arasında 40 yıllık bir ortaklığı durduruyor.

ANERA’nın USAID tarafından finanse edilen PCID programının, Batı Şeria ve Gazze’de altı tane alt yapı projesi var. Bu beklenmedik karar sonucu, bu projelerden sadece bir tanesi tam olarak tamamlanacak.

ANERA ayrıca, fon onayını bekleyen, acil durum ihtiyaçlarını karşılamak için Gazze'de üç ek proje planlamıştı.
Kuruluş halen devam etmekte olan altı projenin tümünü tamamlamak için USAID ile görüşüyor. Bekleyen üç Gazze projesinin başlaması ve tamamlanması için de zaman talep ediyor.

Bu kesintiler ANERA'yı çalışanlarının üçte ikisini işten çıkarmaya ve Filistin'deki iki ofisini de kapatmaya zorlayacak. USAID dışı programlar, kurumsal ve bireysel bağışçıların finansmanı ile planlandığı gibi devam edecek. ANERA hala okullar inşa edecek, su şebekeleri kuracak, hayırsever kliniklere ilaç sağlayacak, kadınların ekonomik güçlenmelerini teşvik edecek ve küçük aile çiftçilerine yardım edecek.
 
Kaynak: Palestine New Network (PNN)
Yayınlayan: Kudus Ticaret Ataşeliği