Filistin mikro-işletme sektörüne verilen krediler 141.3 milyon doları buldu.

12 Mart 2019

Birleşmiş Milletler Yardım ve Yakın Doğu (UNRWA) ve OFID (uluslararası Kalkınma OPEC Fonu) Filistin Mülteciler Ajansı arasında bir ortaklık Aralık 2018 itibariyle ABD$ 141.3 milyon değerinde toplam 101.484 krediyi finanse etti.  Batı Şeria'da 74,218 kredi ve Gazze Şeridi'nde 27,266 kredi finance edildi.

Ortaklık, son zamanlarda bir güven düzenlemesinden bir hibe haline getirilen bir fon olan Ofid PalFund şeklinde oluyor. PalFund, Filistin mikroenterpriz sektöründe Filistin mültecilerini destekleyen MD programı aracılığıyla işgal altındaki Filistin topraklarındaki uygun yararlanıcılara ve projelere kredi vermek için kullanılır. PalFund ilk olarak 2004 yılında 2.5 milyon ABD doları tutarında bir başlangıç miktarı ile kuruldu ve daha sonra 10 milyon ABD dolarına yükseltildi.

Hibe anlaşması, OFID'NİN UNRWA'YA olan uzun süredir devam eden bağlılığını ve desteğini güçlendirerek, ikincisinin mikrofinans Departmanının (MD) uzun vadeli sürdürülebilirliğe ulaşmasını ve Gazze ve Batı Şeria'da hizmetlerini büyütmesini sağladı. Özellikle, Pal Fonu, MD'NİN gayri resmi ekonomide çalışan daha fazla Filistinli mülteci, kadın, Gençlik ve mikro girişimciye hizmet etmek için operasyonlarını genişletmesine yardımcı oldu. MD, 2018 yılında PalFund aracılığıyla Filistin mikro-işletme sektörüne 9,200,705 ABD $ değerli  6,649 kredi dağıttı.


Kaynak: Palestine News Network (PNN)
Yayınlayan: Kudus Ticaret Ataşeliği