Gazze’de bir milyondan fazla Filistinli Haziran’a kadar yeterli yiyeceğe sahip değil

13 Mayıs 2019

Birleşmiş Milletler Filistin Mülteciler Yardım ve Çalışma Ajansı (UNRWA), Haziran ayına kadar en az 60 milyon dolar ek bir gelir sağlamadığı sürece, Gazze'deki bir milyondan fazla Filistinli mülteciye yiyecek sağlamaya devam etmenin çok zor olacağını belirtti.

Açıklamada, UNRWA 'nın  “Haziran ayına kadar en az 60 milyon dolar ek bir ücret ödemediği sürece, sadece Gazze'deki bir milyondan fazla Filistinli mülteciye yiyecek sunma kabiliyetlerinin devam edeceği vurgulandı. (bunun içinde 620.000 aşırı yoksul da dahil) Bu durum, temel gıda ihtiyaçlarını karşılayamayanlar ve günde 1.6 $ 'da hayatta kalmak zorunda olanlar - ve yaklaşık 390,000 mutlak fakir – günde yaklaşık 3.5 $' da hayatta kalanlar için ciddi bir sorun yaratacaktır.”

UNRWA neredeyse tamamen gönüllü katkılarla finanse edilmektedir ve finansal destek ihtiyaçlardaki büyümeden geride kalmıştır. 2000 yılında Gazze'de Unrwa sosyal yardım alan 80.000'den az Filistinli mülteciden bugün, acil gıda yardımına ihtiyaç duyan bir milyondan fazla insan var.
 
Kaynak: Maan News Agency
Yayınlayan: Kudus Ticaret Ataşeliği