Hindistan Japonya ile 75 Milyar $ Değerinde Yerel Para Swap Anlaşması İmzaladı

02 Kasım 2018

Başbakan Narendra Modi`nin 30 Ekim 2018 tarihli Japonya ziyareti sırasında, Hindistan ve Japonya arasında 75 milyar Dolar değerinde bir "ikili yerel para takas (swap) anlaşması" imzalanmıştır. Düzenleme kapsamında Hindistan Rupi`si karşılığında, Japonya ise Yen karşılığında Hindistan`dan 75 Milyar Dolar degerinde döviz temin edebilmektedir.

Hindistan Maliye Bakanı Arun Jaitley`nin basında yer alan açıklamaları, bahsekonu anlaşmanın son imzalanan takas anlaşmasının 2 katı büyüklüğünde olacağı yönündedir. Japonya, 2013 yılında 50 milyar dolar, 2008 yılında ise 50 milyar dolar takas teklifinde bulunmuştur. 

Tesis edilen bu anlaşma ile Hindistan için önemli bir yabancı kaynak oluşturulmuştur. Bu anlaşma, Hindistan'daki döviz ve sermaye piyasalarına daha fazla istikrar getirilmesine yardımcı olması ve 
Hindistan Rezerv Bankası'nın (RBI) elindeki 393,5 milyar dolarlık döviz rezervinin ardından ulusal para Rupi için ikinci bir savunma hattı görevi görevi görmesi beklenmektedir. 

 


Kaynak: https://economictimes.indiatimes.com/markets/forex/india-japan-sign-75-billion-currency-swap-agreement/articleshow/66415790.cms
Yayınlayan: Yeni Delhi Ticaret Müşavirliği