Birleşik Krallık Giyim Perakendeciliği Sektöründe Gelişmeler

19 Mart 2019

Hızlı moda perakendeciliği alanında faaliyet gösteren Asos firması 19 Mart Salı günü yaptığı açıklamayla ABD, AB ve Birleşik Krallık pazarlarının tamamında yavaşlama yaşandığını bildirdi.
 
Asos tarafından gerçekleştirilen basın açıklaması kapsamında Aralık-Şubat aylarını kapsayan üç aylık dönemde satışlardaki büyümenin ABD, AB ve Birleşik Krallık için sırasıyla %4, %12 ve %14 seviyesinde kaydedildiğini, bir önceki üç aylık dönemde ise büyüme oranlarının  %11, %18 ve %19 seviyesinde gerçekleşmiş olduğu ifade edildi.
 
Asos firması 17 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirdiği duyuruyla perakende sektörü için büyük önem taşıyan Kasım ayı satışlarının beklentilerin çok altında gerçekleştiğini bildirmiş ve firmanın karlılığına ilişkin uyarıda bulunmuştu.
 
Sektörel diğer bir haber kapsamında 1982 yılında kurulan ve Birleşik Krallık genelinde 321 mağazada hesaplı kadın giyim mağazacılığı alanında faaliyet gösteren Bonmarché Holdings Plc’nin Mart ayı sonunda sona erecek güncel mali yıl için 5 ila 6 milyon Sterlin değerinde zarar öngördüğü açıklandı.
 
Yayımlayan    : Londra Ticaret Müşavirliği
Kaynak          : Financial Times; http://bonmarcheplc.co.uk/