Ford Firması Maliyet Tasarrufu Amacıyla İstihdam ve Araç Modellerinde Kesintiye Gidecek

10 Ocak 2019

Ford otomotiv firmasının küresel çapta 14 milyar dolarlık maliyet tasarrufu yapmak amacıyla Avrupa genelinde binlerle ifade edilen sayıda kişiyi işten çıkaracağı ve pazara sunulan model sayısında düşüşe gideceği açıklandı. Ford halihazırda İngiltere Bridgend ve Dagenham’daki iki motor fabrikası dahil Avrupa genelinde 15 fabrika bünyesinde 53.000 kişiyi istihdam ediyor.
 
Ford Avrupa Başkanı Steven Armstrong Financial Times gazetesine verdiği demeçle öngörülen değişikliklerin firmayı daha verimli hale getirmekten öte baştan aşağı yeniden yapılandırmak amaçlı olduğunu, bu çerçevede işten çıkarılacak kişi sayısının henüz belirlenmediğini ancak sayının “binler” seviyesinde olacağını ve istihdam rakamlarında ciddi etki yaratacağını ifade etti. Firmanın Avrupa’da satışa sunduğu modellerin gözden geçirileceği, halihazırda üretimi sonlandırılmakta olan C-Max MPV aracına ilaveten Fiesta, Focus ve Mondeo gibi model satışlarının da değerlendirmeye tabi tutulacağı, üretiminin devam ettirilmesine karar verilen modellerde gelecekte hem elektrikli hem hibrit modellerin satışa sunulacağı; firmanın ayrıca ticari araç kategorisinde VW ile yeni bir ortaklık oluşturacağı ifade edildi.
 
Diğer taraftan, İngiliz otomotiv firması Jaguar Land Rover çoğunluğu İngiltere merkezli 4.500 çalışanı işten çıkarma kararını 10 Ocak 2019 tarihinde resmi olarak duyurdu.
 
Yayımlayan  : Londra Ticaret Müşavirliği
Kaynak        : Financial Times