İngiliz Giyim Zinciri Bonmarche Philip Day'in Devralma Teklifine Sıcak Baktığını Açıkladı

26 Haziran 2019

2019’un ilk çeyreğinde zayıf bir ticaret hacmi kaydeden giyim zinciri Bonmarché, İngiliz milyarder Philip Day’ın 5,7 milyon Sterlinlik devralma teklifine sıcak bakmaya başladığını ifade etti. Day, zincirde %52,4 oranında hisse satın almış ve Dubai merkezli yatırım aracı Spectre aracılığıyla Nisan ayında zorunlu devralma teklifinde bulunmuştu.
 
Ülke genelinde 312 mağazası bulunan ve 50 yaş üstü eden kadınlara hitap eden Yorkshire merkezli giyim zinciri Bonmarché, hisse senetlerinde kaydedilen %26’lık düşüşün olumsuz seyreden hava koşullarından kaynaklandığını ve 5-6 milyon Sterlin olarak öngörülen zarar beklentisinin daha da yüksek gerçekleşebileceğini açıkladı.
 
Edinburgh Woollen Mill Grubu sahibi Philip Day ise devralmanın gerçekleşmesi halinde tam zamanlı olarak 1.900 kişiyi istihdam eden zincirde personel sayısında ciddi azalma olabileceği konusunda uyardı.
 
Diğer bir haber kapsamında Birleşik Krallık’taki perakende satışların Mayıs ve Haziran aylarında gözlemlenen beklenmedik soğuk hava koşulları dolayısıyla büyük düşüş gösterdiği, İngiliz Sanayi Konfederasyonu CBI tarafından düzenlenen ankete göre ankete katılan parekendecilerin %58’inin satış hacimlerinin düştüğü bildirildi.
 
Yayımlayan   : Londra Ticaret Müşavirliği
Kaynak         : Financial Times; https://www.bbc.co.uk/news/business-48769148