İngiliz Hükümeti, Tier 1 Yatırımcı Vizesi’ni Askıya Aldı

07 Aralık 2018

İngiliz hükümeti, Birleşik Krallık’a 2 milyon Sterlin ve üzerinde yatırım yapan kişilere oturum izni sağlayan Tier 1 Yatırımcı Vizesi’nin kara para aklama amacıyla kullanıldığı şüphesiyle bugün itibarıyla askıya alındığını açıklamıştır.
 
Konuya ilişkin açıklama yapan Göç Konusundan Sorumlu Devlet Bakanı Caroline Nokes, anılan vizeye başvuruda bulunan kişilerin mali ve ticari uğraş ve menfaatlerinin önümüzdeki yıldan itibaren bağımsız bir mekanizma tarafından denetlenmesinin öngörüldüğünü, söz konusu mekanizma belirlenene dek vize başvurularının askıya alındığını ifade etmiştir.
 
2008 yılında yürürlüğe giren yatırımcı vizesi Birleşik Krallık’a AB dışından yatırım çekmek amacıyla tasarlanmış olup ülkeye 2 milyon Sterlin ve üzerinde yatırım yapan kişilere İngiltere vizesi ve 5 yıl sonunda kalıcı oturum izni alma hakkı sağlamaktaydı. Asgari yatırım miktarının 1 milyon Sterlin olduğu 2014 yılında kabul edilen başvuru sayısı 1.172’ye ulaşarak en yüksek seviyeye çıkmış, 2017 yılında ise çoğunluğu Rusya ve ÇHC vatandaşları olmak üzere 350 başvuru onaylanmıştır.

Yayımlayan  : Londra Ticaret Müşavirliği
Kaynak         : https://www.bbc.co.uk/news/uk-46463319