Tata Chemicals Europe İngiltere’nin Cheshire Kentinde Karbon Yakalama Tesisi İnşa Edecek

27 Haziran 2019

Birleşik Krallık’ın en büyük karbon yakalama projesi, hükümet finansmanı desteğiyle Tata Chemicals Europe tarafından kuzeybatı İngiltere’de yer alan Cheshire kentinde inşa edilecek. Proje, Birleşik Krallık’ta yakın zamanda kabul edilen 2050 yılında net sıfır karbon salınımı hedefine ulaşma hususunda “çok önemli” bir adım olarak tanımlanıyor. Proje sayesinde karbon yakalama, kullanım ve depolama endüstrisinde büyük bir ilerleme sağlanması hedefleniyor.
 
16,7 milyon sterline mal olması öngörülen projenin 2000 yılında Tata Chemicals tarafından Winnington'daki imalat sürecinde buhar ve enerji sağlamak amacıyla kurulan gaz yakıtlı tesisten yılda 40 bin ton karbondioksit yakalaması; yakalanan karbondioksitin gerekli işlemlerden sonra ilaç ve gıdada kullanılan sodyum bikarbonat üretiminde kullanılması öngörülüyor.
 
Karbon yakalama teknolojisini teşvik etmek amacıyla toplamda 44 milyon Sterlin değerinde iki finansman programı oluşturan İngiliz hükümeti projeye 4,2 milyon Sterlin değerinde katkıda bulunacak.
 
Yayımlayan   : Londra Ticaret Müşavirliği
Kaynak         : Financial Times