Katar organik gübre üretimi fabrikası kurulmasına ilişkin ihaleyi iki yerel firmaya verdi

19 Mayıs 2019

Katar Belediye ve Çevre Bakanlığı 24.000 ton kapasiteli iki adet organik gübre üretim fabrikası kurulması ihalesini iki yerel firmaya verdi.
Gıda Güvenliği Politikalarının Uygulanmasının İzlenmesi Komitesi Yönetici Sekreteri Masoud Jarullah Al Marri, sözleşmelerin yakın zamanda imzalanması ve üretimin 15 ay içinde başlamasını, bu şekilde bu alandaki ihtiyacın tamamının karşılanarak Katar’ın bu alanda kendine yeter duruma gelmesini planladıklarını belirtti.

Buna ilaveten, benzer özelliklere sahip birçok firma arasından teknik özelliklerinin değerlendirilmesi sonrasında iki yeni firmanın seçildiğini ifade etti. Ayrıca atık arıtma işleminin güneşte değil termal kurutma şeklinde son teknoloji ile gerçekleştirileceğini ekledi.

Diğer taraftan, söz konusu yetkili; gıda güvenliği programı kapsamında dayanıksız gıda ürünlerinin yerli üretiminin gerçekleştirilmesi hususunda %70 oranında kendine yeterlik sağlandığını belirtti. Ülkedeki yabancıların damak tadına ve zevkine uygun gıda ürünlerinin ithalatının yapılması alanındaki programın ise %30 oranında tamamlandığını ifade etti.

Kaynak: The Peninsula (18.5.2019)
Yayınlayan: Doha Ticaret Müşavirliği